Is er ook een dier dat eieren legt maar geen vogel is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Krokodillen leggen eieren. Krokodillen zijn reptielen en reptielen leggen eieren, dus ook slangen, hagedissen enz. leggen eieren.

Toegevoegd op 06 april 2020 11:44: tekst

Zoogdieren leggen ook eieren. Het zijn er misschien wel een stuk minder, maar ze zijn er wel. Er zijn namelijk twee soorten zoogdieren die eieren leggen. Dat zijn volgelbekdieren en de mierenegel. Laatstgenoemde komt voor in habitats in Australië, Tasmanië en Nieuw-Guinea. Omdat hij eieren legt heeft hij natuurlijk ook een kortere draagtijd, namelijk 18 dagen. Het vogelbekdier komt uit Tasmanië en Oost-Australië. Het zijn dus niet zoogdieren die je overal zomaar tegen zou kunnen komen. Dus de kans dat je een ei vindt van een vogelbekdier of een mierenegel is wel heel erg klein. Alle andere zoogdieren leggen dus geen eieren.

Bronnen:
https://www.zachtei.nl/welke-dieren-leggen-eieren/

ja dat zijn bijvoorbeeld heel veel reptielen zoals slangen en natuurlijk het https://nl.wikipedia.org/wiki/Vogelbekdier

Amfibieën; de meeste zijn levendbarend, maar een aantal legt eieren. Zoogdieren; alle zijn levendbarend, behalve het vogelbekdier en de mierenegel. Vissen; ongeveer 98% legt eieren. Levendbarende zijn zeldzaam. Reptielen; de meeste leggen eieren en een kleine groep is levendbarend. https://www.nationalgeographic.nl/dieren/bevallen-het-dierenrijk-eieren-leggen-levend-baren Voor voorbeelden binnen elke groep. Omdat sommigen toch een specifiek soort willen weten: Een reptiel die bijvoorbeeld eieren legt: Schildpad De meeste vissen doen dit sowieso, maar een voorbeeld: Kabeljauw Een amfibie die ook eieren legt en niet genoemd is: Salamander Nogmaals in de link meer duidelijkheid.

Toegevoegd op 06 april 2020 13:35: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100