kan een wolf politie speur reddingswolf worden?

Honden stammen af van wolven. Je hebt politiehond speurhond reddingshond. Maar honden stammen af van wolven. Waarom kan een wolf geen politiewolf,speurwolf,reddingswolf worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, een wolf kan geen goede speurwolf worden. Honden hebben een aangeboren vermogen om mensen gemakkelijker te begrijpen dan wolven. Een ander onderzoek toonde aan dat honden vaker communicatieve signalen vertoonden die verband hielden met sociale interacties. Een eigenschap die ook nodig is voor een speurhond. De meeste hondenrassen die tot de speurhonden worden gerekend hebben lange hangende oren. Een theorie is dat dit hen helpt om een bepaalde geur beter te kunnen ruiken daar het de geur in de buurt van de neus houdt. Een wolf heeft deze oren niet. . Helemaal onhandelbaar en ‘wild’ zijn wolven overigens niet: ze worden soms gehouden als huisdieren of trekdieren. Het kost echter wel meer moeite ze aan mensen te laten wennen.

Toegevoegd op 05 september 2019 10:53: bron
Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Speurhond
https://www.thelabradorsite.com/wolf-vs-dog/
https://en.wikipedia.org/wiki/Wolves_as_pe...

Een wolf is een wild dier. Honden zijn in principe al gewend aan mensen, gedomesticeerd met een moeilijk woord. Een hond is daarom veel makkelijker op te leiden tot politiehond. Daarbij komt dat het opleiden van een hond ook veel goedkoper is dan het opleiden van een wolf. In de praktijk zal men er dus altijd voor kiezen een hond op te leiden in plaats van een wolf.

Genetisch gezien verschillen ze amper van elkaar: honden en wolven. Maar toch blijven wolven altijd vrij wild (zelfs als ze getemd worden) en kunnen honden zomaar onze beste vriend worden. Daar wolven te wild blijven kunnen ze ook bijna niet getemd worden(wat nodig is om speurhond of dergelijk om als mensenhelper te werken).

Bronnen:
https://www.scientias.nl/waarom-wolven-wil...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100