Hoe kun je er voor zorgen dat je hond niet meer binnen plast?

Weet jij het antwoord?

/2500

Plast de hond in huis als je er bij bent? Dan kan je ervoor zorgen dat als je hond neigt te gaan plassen je hond mee naar buiten te nemen op het moment dat hij moet plassen. Doet hij het dan buiten,de hond belonen. Belonen hoeft niet met grote koekjes,een klein stukje is voldoende. Met je stem kom je ook heel ver,laat hem met je enthousiaste stem horen dat je blij met hem bent en dat je dit gedrag goed keurt. Houd dit een tijd vol,je zal merken dat je hond naar buiten wil om te plassen omdat hij weet dat de baar (jij dus) dit goed keurt.

Bij een pub is het gewoon dat deze binnen plast en poept. Het beste is dan een krant neerleggen waarop hij/zij haar behoefte kan doen. De krant kan je dan langzaam verschuiven richting (buiten)deur. Bij een oudere hond kan het zijn dat deze incontinent is. Een bezoek aan een dierenarts kan oplossing bieden. Een volwassen hond kan, zeker wanneer het huis groot is, in dat gedeelte van het huis plassen wanneer hij/zij daar eigenlijk niet mag komen. Het beste kan je dit voorkomen door er voor te zorgen dat hij/zij echt niet in dat gedeelte komt. De oorzaak hiervan kan domeinafbakening zijn. Ook kan een volwassen hond een blaas probleem hebben ook dan is een bezoek aan de dierenarts nodig. Geef even meer gegevens over het plasgedrag van je hond. Toegevoegd na 1 uur: Pub Ik bedoel natuurlijk pup

Laat de hond regelmatig uit en maak dan een wandeling van minimaal 15 minuten totdat de blaas van de hond leeg is en dus niet meer binnen plast.

mocht ie nu op dezelfde plek plassen steeds, dan wat schoonmaken uiteraard en wat peper erop strooien. en meteen naar buiten doen en zeggen dat ie daar moet plassen en altijd bekrachtigen!!! zelf ben ik een voorstander van vrolijk, enthousiast doen en een megaaaaaaaaaa knuffel en pakkerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100