Hoe kun je er voor zorgen dat je hond niet meer binnen plast?

Weet jij het antwoord?

/2500

Plast de hond in huis als je er bij bent? Dan kan je ervoor zorgen dat als je hond neigt te gaan plassen je hond mee naar buiten te nemen op het moment dat hij moet plassen. Doet hij het dan buiten,de hond belonen. Belonen hoeft niet met grote koekjes,een klein stukje is voldoende. Met je stem kom je ook heel ver,laat hem met je enthousiaste stem horen dat je blij met hem bent en dat je dit gedrag goed keurt. Houd dit een tijd vol,je zal merken dat je hond naar buiten wil om te plassen omdat hij weet dat de baar (jij dus) dit goed keurt.

Bij een pub is het gewoon dat deze binnen plast en poept. Het beste is dan een krant neerleggen waarop hij/zij haar behoefte kan doen. De krant kan je dan langzaam verschuiven richting (buiten)deur. Bij een oudere hond kan het zijn dat deze incontinent is. Een bezoek aan een dierenarts kan oplossing bieden. Een volwassen hond kan, zeker wanneer het huis groot is, in dat gedeelte van het huis plassen wanneer hij/zij daar eigenlijk niet mag komen. Het beste kan je dit voorkomen door er voor te zorgen dat hij/zij echt niet in dat gedeelte komt. De oorzaak hiervan kan domeinafbakening zijn. Ook kan een volwassen hond een blaas probleem hebben ook dan is een bezoek aan de dierenarts nodig. Geef even meer gegevens over het plasgedrag van je hond. Toegevoegd na 1 uur: Pub Ik bedoel natuurlijk pup

minimaal 5x per dag uitlaten. mijn hond, vanaf pupje, liet ik echt veel uit dat hielp met onverwachte plaspartijen

Heel simpel: zindelijk maken. Dit doe je door hem erop te wijzen, wanneer hij weer eens in huis heeft geplast, dat dat niet mag. Met zijn nekvel boven zijn plas houden en bijvoorbeeld belonen wanneer ie dat buiten doet. Na een tijdje begint ie dat wel te begrijpen.

Laat de hond regelmatig uit en maak dan een wandeling van minimaal 15 minuten totdat de blaas van de hond leeg is en dus niet meer binnen plast.

mocht ie nu op dezelfde plek plassen steeds, dan wat schoonmaken uiteraard en wat peper erop strooien. en meteen naar buiten doen en zeggen dat ie daar moet plassen en altijd bekrachtigen!!! zelf ben ik een voorstander van vrolijk, enthousiast doen en een megaaaaaaaaaa knuffel en pakkerd.

Je geeft te weinig info, leeftijd hond , zindelijkheid, teef of reu, zijn er meerdere honden of huisdieren aanwezig (jaloezie) maar wanneer het een teef betrefd die kan goed lang haar plas ophouden, is het een pup dan zal je haar vaak (om het uur) uit moeten laten en goed kijken naar het gedrag, op een gegeven moment herken je het plas gedrag en zie je wanneer ze moet plassen, dan gelijk naar buiten en dan goed belonen met een hoge stem en of kleine stukjes kaas dat doet wonderen. Succes

Regelmatig effe buiten laten om z'n behoefte te kunnen laten doen. daarna beloon je effe met n koekje. wanneer er bepaalde plaatsen in huis zijn die uje zeker wil bescjhermen tegen urine schade,dan kan je daarvoor een spray kopen om de desbetreffende plaatsen in te spuiten zoals bv tapijten,gordijnen..enz bij het betrappen van je hond terwijl hij urine loost in huis, dan laat je m weten dat je boos bent en houdt dat dan ook n tijdje vol. veel succes , en doe het in liefde. ;)

Bronnen:
mieself

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100