Waarom plast mijn kat in haar eigen mandje?

Ik heb sinds 2 weken een katje Foetsie, ik heb haar buiten gevonden, en heeft een verlamd achterpootje, ze heeft waarschijnlijk onder een wiel van een auto vastgezeten.
Ik ben met haar naar de dierenarts geweest, en ze heeft alle inentingen en onderzoeken gehad, ze is verder helemaal gezond..
ik heb een krabpaal gekocht met daaraan een mandje waar ze in kan slapen, deze is vrij hoog van de grond omdat we ook 2 herdershonden hebben, en kan Foetsie op haar gemak slapen.
ze heeft ook een kattenbak, die ik dagelijks schoonhoud, anders gaan de honden de poep opeten, en ze plast er ook in..
nu was ik vanmorgen de krabpaal aan het stofzuigen, en voelde in haar mand dat die nat was, ze plast erin..!
en ook gaat ze er nog in slapen..
Wat moet ik doen ..zodat ze niet meer in dat mandje plast?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

allereerst zou ik even urine na laten kijken, om een blaasontsteking uit te sluiten. mocht een medisch probleem uitgesloten zijn, kan het dan zijn dat ze bang is voor de honden, en daarom haar plekje niet goed durft verlaten? of heeft zij pijn aan haar pootje, waardoor het verleidelijk wordt te plassen waar ze zit? schoonmaken doe je het best met biotex groen. laat dit sop een tijdje goed inwerken, zodat de enzymen hun werk kunnen doen. tot slot spoelen, en nabehandelen met azijn.

Meestal is de oorzaak hiervoor blaas ontsteking.

Je kunt het beste eerst met haar naar de dierenarts gaan. Deze zal oa haar urine controleren om te kijken of er sprake is van een medische oorzaak. (Urine controleren MOET!!!). Ook vraag ik me af of de dierenarts het verlamde pootje goed heeft onderzocht, en heeft gekeken of ze mogelijk pijn heeft? Katten verbergen pijn en ziekte van nature zo veel mogelijk, en zijn daar helaas erg goed in. Dus ook pijn aan het pootje of de achterhand kan de oorzaak zijn van het plassen. Als een medische oorzaak is uitgesloten, kan het plassen te maken hebben met de kattenbak (zoals niet schoon genoeg, korrels die pijn doen aan de pootjes, geparfumeerde korrels, waar katten een vreselijke hekel aan hebben), stress of angst. Stress en angst kunnen op hun beurt weer allerlei oorzaken hebben. Zoals de honden. Als de kat als kitten niet gesocialiseerd is op honden, en/of als de honden haar misschien achternazitten of aanstaren, kunnen zij helaas een bron van angst zijn. Maar er kunnen allerlei andere oorzaken zijn, zoals buurkatten die voor het raam zitten of door de tuin lopen (stress!!). Meer informatie over onzindelijkheid vind je op dit forum, waar uitsluitend katvriendelijke adviezen worden gegeven: http://kattengedrag.forumup.nl/viewforum.php?f=13&mforum=kattengedrag&sid=218cd339810789a28d17cfe7fd24f645. Veel succes. Elles Nijssen, kattengedragsdeskundige

Als ze al een verlamd achterpootje heeft van een aanrijding, is het dan niet mogelijk dat er schade is aangebracht aan de zenuw die de sluitspier bedient? Als je dan de urine onderzoekt zie je niets, die kan prima in orde zijn. Het kan zijn dat ze het tijdens de slaap niet op kan houden en het gewoon laat lopen, ook als ze overdag wel enigzinds zindelijk lijkt! Ik zou het echt meer in die hoek zoeken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100