Ik heb een wilde kat gevangen kan ze aaien en pakken. Mag je haar nu al een bandje met een belletje aandoen? Nog tips voor poesje tam te maken mag!

Toegevoegd na 8 minuten:
Ik woon in belgië en ik ben al een paar keer gekrabt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als je de kat kan aaien en pakken is ze zo wild niet. mogelijk is er iemand hard op zoek naar dit katje. ik zou eerst eens rondkijken of ze niet ergens als vermist staat opgegeven. je kan contact opnemen met amivedi, het asiel, de dierenbescherming en de dierenambulance. verder kan je even met haar langs de dierenarts om te kijken of ze gechipt is. een bandje zou ik niet omdoen, de kat kan zich hieraan ophangen, of gemene wonden oplopen als het klem komt te zitten in de bek of onder de oksel. een belletje is al helemaal niet nodig, bedenk dat de kat een gehoor heeft dat vele malen sterker is dan het jouwe.

Ik denk dat je de kat van iemand anders te pakken hebt. Als je het beestje zonder kleerscheuren kan aaien, dan betekend het dat het beestje enigszins aan mensen is gewend. Een 'echte' wilde kat komt niet in Nederland voor, dus hoogstwaarschijnlijk is iemand anders naarstig naar je nieuwe vriend op zoek. Mijn advies is om de dierenambulance of het asiel in je regio te bellen. Misschien is het beestje gechipt en kan zo de eigenaar achterhaald worden. Blijft het dier in het asiel achter, dan kun je er altijd nog voor gaan zorgen. Toegevoegd na 47 minuten: Aanvulling op het wilde katten verhaal: Sinds 1991 schijnen ze weer voor te komen. Zie link voor de bron.

Bronnen:
http://www.zoogdiervereniging.nl/node/321

Als je het beestje kan aaien en zelfs vangen, dan heb je geen wilde kat te pakken maar in alle waarschijnlijkheid het huisdier van iemand anders. Als iemand anders aan wie de kat niet is gewend mijn kat zou oppakken, zou ze ook krabben in eerste instantie. Dus zorg er voor dat het beestje weer terug komt bij het baasje of in een asiel. Als iemand het beestje na zoveel tijd niet opgehaald heeft is misschien af te spreken dat het jouw kat wordt.

Toon u een echte dierenvriend en doe al het mogelijke om de kat te herenigen met de eigenaren. Aan de hand van de andere adviezen van GV,ers kan men meestal herleiden waar de kat thuis hoort. Wilt u desondanks toch de kat houden, ga dan naar de dierenarts om te kijken of deze kat gezond is en niet in quarantaine hoeft. Lukt het toch nog om de kat en de eigenaar te herenigen en denkt u ook aan het nemen van een huisdier, verdiep u dan of u er geschikt voor bent, er tijd en middelen voor heeft, en informeer bij een dierenasiel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100