Zijn choco-drops niet schadelijk voor de hond?

Ik weet dat chocolade schadelijk is voor een hond. Toch verkopen ze in veel winkels hondensnoepjes met cacao er in. Choco-drops, cacao-snoepjes etc. Deze zijn vast niet schadelijk denk ik dan, maar is dat echt zo? En waarom wordt chocolade ernstig afgeraden voor honden maar verkopen ze wel snoepjes met chocoladesmaak?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In chocolade zit Theobromine, een opwekkend en stimulerend stofje, wat voor honden zelfs dodelijk kan zijn. De chocosnoepjes van de dierenwinkel bevatten deze stof niet. Dus het is niet de cacao, maar de Theobromine wat slecht is. Maar waarom zou je die dingen aan je hond geven? Het is een beetje flauwekul vind ik altijd. Je kunt hem als beloning ook gewoon zijn eigen brokje geven. Voor de hond maakt dat niets uit.

Een hond hoort gewoon vlees te eten. Zelfs als je voer koopt, let dan op wat er staat bij de ingredienten. Begint het al met mais, is het al slecht. Lees goed wat er precies inzit. Verkopers willen alleen maar verkopen en raden dure merken aan. Een hond heeft vlees nodig, geen groente en al helemaal geen drop of chocola.

Bronnen:
Ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100