Wat gebeurt er met jouw huisdier als die overlijdt?

Mijn oudste hond is 9 en mijn poes is 13 jaar oud. Omdat ze niet het eeuwige leven hebben, vroeg ik mezelf laatst af wat ik zou willen voor een overleden dier. Begraven(al dan niet in tuin), cremeren of... Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Ik kom er namelijk niet uit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik knip een nageltje af, een plukje vacht, en wat snorharen, en die gaan in een mooi doosje. vervolgens gaat m'n beestje naar crematorium haaglanden. je hebt daar de mogelijkheid de crematie zelf te doen (poes in de oven leggen, as er weer uithalen en vermalen) een enkele keer heb ik van die mogelijkheid gebruik gemaakt.

Mijn huisdier wordt begraven op een dierenbegraafplaats. Er ligt daar al een hondje van mij en er is dan een plek om weer naar toe te gaan.Begraven in de tuin vindt ik geen optie,want als je eens gaat verhuizen,dan ligt dat beestje daar.. Cremeren spreekt mij niet aan voor een huisdier,maar dat is mijn mening..

Begraven op een mooi plekje in de tuin als je daar de mogelijkheid voor hebt. De afgelopen 20 jaar heb ik in mijn tuin 1 kat en 3 honden begraven.

De huisdieren geven u jaren van liefde en voldoening. U geeft ze de plek waar ze recht op hebben maar niet in uw tuin. Ga hier zorgvuldig mee om en neem uw verantwoordelijkheid.

Het klinkt misschien wel vreemd, maar je zou ook kunnen overwegen je dier te 'schenken aan de wetenschap'. Dit houdt in dat je hond of kat via de dierenarts naar een plek gebracht wordt waar dierenarts studenten kunnen leren over de anatomie en de eventuele doodsoorzaak van het diertje. Je moet er misschien niet aan denken aan dit idee, maar aan de andere kant, op deze manier geeft jouw dier wel de mogelijkheid aan dierenartsen in opleiding , om iets te leren, wat wel weer erg nuttig is. Maar begraven of cremeren kan natuurlijk ook.

goed dat je je dat afvraagt. het moment komt altijd ongelegen en prima je daar tevoren in te verdiepen. onze overleden huisdieren hebben we naar het huisdieren crematorium gebracht. de as is bij ons. mijn dochter heeft wat as in een sieraad.

Onze laatste poes is naar het crematorium gegaan, dit op verzoek van de kinderen die in de tuin begraven eng vonden. De poezen daarvoor zijn in de tuin begraven want toen waren de kinderen nog te klein om inspraak te hebben.

Wij hebben een hele grote tuin en helaas liggen daar ook al de nodige lijken: 3 cavia's 1 dwergpapegaai 1 hamster stuk of 5 konijnen

Als ik me niet vergis, is het in België verboden om huisdieren die zwaarder zijn dan een bepaald gewicht (20 kg?) in de tuin te begraven. Je moet ze dus naar een officiële dierenbegraafplaats brengen of ze laten ophalen voor vernietiging door een gespecialiseerde firma (Rendac).

Onze huisdieren zijn bij de dierenarts afgeleverd. Ze gaan dan naar een destructiebedrijf. Ik weet dat het harteloos klinkt. Behalve de cavia, die is in de tuin begraven.

Mijn hond is door de dierenarts thuis uit haar leiden verlost. Vervolgens hebben we haar in een laken gewikkeld en in haar mand gelegd. Onze kinderen wilden dat ze bij ons in de buurt bleef, dus nu ligt ze begraven, in het laken gewikkeld, in de prachtige tuin van mijn dochter en heb ik een witte sering op haar graf geplaatst. Omdat ik met mijn verdriet geen raad wist, ben ik naar het tuincentrum gegaan en heb daar een grote kei uitgezocht in de kleur van haar vacht. Daarop heb ik met aandacht en liefde haar naam geschilderd en de steen afgelakt. Toen pas had ik het gevoel, dat haar eer was bewezen. Als ik mijn dochter bezoek en langs het graf loop, zal ik haar altijd groeten. Deze hond heeft mijn leven verrijkt en een beter mens van mij gemaakt. Toegevoegd na 1 minuut: Uit haar LIJDEN. Zelfs nu ben ik nog zo emotioneel om dit verlies, dat ik woorden verkeerd schrijf!

Wanneer jou hond overlijd thuis in de mand of zo dan kun je de dieren arts bellen . Dat doe je i.v.m de eventuele chip en de akte van overlijden die je nodig hebt voor de gemeente i.v.m de penning en de belasting. In overleg met de dieren arts kun je m daarna op laten halen zodat de dieren arts het lichaam een eind bestemming kan geven, maar je kunt er inderdaad ook zelf voor kiezen, voor een crematie of begrafenis. Toen de hond van mijn ouders in is geslapen is ie bij de dieren arts achter gebleven en daar is ie gecremeerd. Voor mijn katten zal ik ook kiezen voor een crematie.Maar mijn vissen zijn bij t overlijden gewoon door de wc gegaan en de parkiet is gewoon in de achtertuin begraven. Wanneer je je huisdier een laatste rustplaats wilt geven op een dieren kerkhof kun je voor informatie terecht bij je dierenarts.

Dit antwoord is vast en zeker al voorbij gekomen, maar wij begraven onze huisdieren in de tuin. Ik heb momenteel 2 vogels, geen tuin, maar ik weet zeker dat ze bij mijn ouders in de tuin mogen rusten als het zover is. Vroeger had ik visjes, die moesten in een lucifer doosje, in dit lucifer doosje moest een watje, dan lag ie lekker zacht, en dit moest ook begraven worden in de tuin. Inmiddels liggen er bij mijn ouders al genoeg huisdieren.

ik ben bang dat ik binnenkort ook voor de keuze sta. onze hond is 13 en is een franse bulldog wat een behoorlijke leeftijd is voor hem. onze vorige hond hebben we bij de dierenarts gelaten en die is gecremeerd in lelystad, van martin gaus. maar denk dat we deze hond gaan begraven. het zijn hele nare dingen. en hoop dat we nog een paar maanden hem bij ons mogen hebben.

In oktober vorig jaar hebben wij onze hond van 14 jaar in laten slapen. Hij was echt op en we zagen dat het beter was dat we hem lieten gaan. Wij hebben hem door de dierenarts thuis laten inslapen een nachtje opgebaard bij ons in de schuur. Dit omdat een overleden dier nogal eens kan gaan lekken. Zo konden we goed afscheid van hem nemen. De volgende dag hebben we hem laten cremeren mijn man heeft hem zelf in de oven mogen leggen. Nu staat hij bij ons in een urn op een mooi plaatsje in huis. Je zou ook eventueel een urn voor buiten kunnen nemen en de urn in je tuin begraven onder een boom of zo iets.

ik heb mijn hond het beste gegeven van wat ik dacht dat goed was ze is op mijn schoot ingeslapen (een middelgrote hond) ik heb haar nog een paar uurtjes in haar eigen mand gelegd en zo hebben degenen afscheid kunnen nemen die haar nog wilde zien een mooi plekje onder de boom heb ik voor haar gegraven en haar daar ingelegd met haar eigen dekentje en zo hebben we allemaal wat aarde gegooid en wat liefs gezegd, ze was een trouwe metgezel en 14 jaar een onderdeel van ons gezin later heb ik nog een mooie rozenstruik op haar grafje gezet dit was het mooiste en beste wat ik voor haar maar ook voor mezelf kon doen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100