Kan ik mijn kat afleren dat ze steeds aan mij likt?

De kat van mijn vriend likt heel obsessief aan onze handen en armen, vooral als we haar aanhalen. Ik weet dat dit waarschijnlijk komt omdat ze te vroeg bij haar moeder is weggehaald (7 weken). Ze is nu 6 jaar oud. Kunnen wij haar dit gedrag nog afleren en zo ja, hoe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien heeft ze wel honger of ziet ze jullie als soortgenoten.

mijn kater bassie likt me ook zodra ik hem aanhaal, en ik vind dat eigenlijk wel heel schattig. ook katten onderling likken elkaar, als ze elkaar mogen. dit valt onder verzorgingsgedrag, en is op zich natuurlijk gedrag. je hebt het over heel obsessief, en dat is natuurlijk niet prettig, niet voor jullie en niet voor de kat. het zal een zaak van de lange adem worden, maar het enige wat je kan doen, is meteen stoppen met aanhalen, hem zonder een woord oppakken, en rustig op de grond zetten. je hoeft zeker niet te stoppen met hem aan te halen, maar in plaats van een lange knuffelsessie kan je hem ook wat vaker even kort kroelen, zodat hij geen kans heeft tot likken over te gaan. katten vinden dit vaak sowieso prettiger.

Minder lekker zijn ;). Misschien helpt het om je handen met zeep te wassen voordat je de kat gaat aaien, ik merk altijd bij mijn katten dat ze niet van die zeeplucht houden en dus snel weglopen. Het afleren gaat denk niet meer werken het beestje is al 6..

Water sproeien alleen als je niet van je kat houdt dus doe maar tig nie :)

Iets bytex op de plek smeren waar ze heel vaak likt. Dit is echt iets waar ze een hekel aan hebben. Bij ons werkt het ook.

De kat vind jullie in elk geval erbij horen maar de geur van jullie kan beter volgens de kat vandaar dit gedrag.Als ze na een tijdje aanhalen dit gaat doen je stem verheffen en zeggen nee.Je zal moeten volhouden en je stem gebruiken en haar/hem wegduwen niet met geweld want toch wel leuk dat de kat bij je komt.Dus maak de kat niet bang maar spreek haar erop aan .Duurt wel een tijd en misschien nooit helemaal er uit tekrijgen maar als je het zo aanpakt al een stuk minder last.

Mogelijk heeft de kat gebrek aan zout. Door het likken aan je huid krijgt hij wat zout binnen. (zweet = zout) Informeer eens bij de dierenwinkel of ze een liksteen voor katten hebben. Als de kat daaraan likt krijgt hij zout en mineralen binnen. Vervolgens heeft de kat mogelijk minder behoefte om aan jullie handen en armen te likken.

Je kunt poezen wel leren hoor. Ook als je ze krijgt als ze ouder zijn. Want ik had een poes van 1 jaar uit het dierenasiel gehaald. Zij leeft nu niet meer+ Ik heb haar geleerd een pootje te geven als ze haar eten kreeg. Deed ze dan wel heeeeeeeel kort, want eten is belangrijker en terecht. Dus volgens mij kun je met heel veel liefde en geduld best poezen wat leren. Die van mij was lief en wilde altijd bij mij zitten.

Dat verschilt eigenlijk een beetje per kat. Bij onze katten konden we het de ene wel afleren maar de anderen blijft het gewoon doen. Iedere keer als ze het doet dan duw ik haar gewoon weg. Maar t is een doorzetter dus ze blijft het keer op keer op keer weer doen.En ik haar maar weer weg drukken. Vieze dingen op mijn handen smeren werken dus niet want proeft ze bijvoorbeeld handcreme dan is ze dat 5 minuten later alweer vergeten en likt ze weer opnieuw .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100