Zou dit helpen tegen spinnen-angst ?

Als ik een kleine spin vang, en die vervolgens als huisdier ga houden in een soort bakje met gaatjes.
die kleine spin die groeit steeds groter en ik zie hem elke dag.
een kleine spin durf ik wel op mijn hand.
dus als ik met die spin meegroei zeg maar. kan je op die manier van de angst voor alle spinnen afkomen.

zodat ik in de toekomst zo de spinnen durf te pakken en buiten te zetten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zou best eens kunnen werken - maar het "moeten" zou ook zo'n tegenzin kunnen opwekken, dat het juist averechts werkt. Er is echter een ander probleem: spinnen zijn geen huisdieren. Je kunt een spin niet in een potje houden. Spinnen hebben hun vrijheid nodig. Webspinnen zullen bijvoorbeeld zelfs geen vlieg eten die niet op een normale manier in hun web terechtkomt. Een spin in een potje, en jij geeft hem elke dag een verse vlieg die je zodanig hebt platgeslagen dat hij (die vlieg dus) nog net een beetje spartelt? De spin zal de vlieg niet als voedsel herkennen. De arme spin zal tussen alle voedsel verhongeren. Is het niet een beter idee, als je gewoon naar buiten gaat? Of wacht tot er een spin binnen zit? Je zegt dat je kleine spinnetjes al durft vast te pakken. Probeer het eens met een net-iets-grotere spin. Lukt het een keer niet, omdat je die dag wat extra angstig bent? Geen probleem van maken - morgen is er een nieuwe dag met een nieuwe spin. Of niet (die spin dan, de dag hopelijk wel). Op die manier kun je zonder dwang, zonder een "heilig moeten", op je eigen tempo steeds een stapje verder doen. Tot slot: bedenk je dat het helemaal niet erg is, als je geen grote spinnen op je hand durft te hebben. Dat durf ik ook niet. Wat wel handig is, en wat ik mezelf heb aangeleerd, is als je in de buurt van zo'n joekel durft te komen, met in je ene hand een groot glas (of mok) en in je andere hand een kartonnetje. Als je het glas over de joekelspin durft te plaatsen, het kartonnetje eronder durft te schuiven ook als de spin als een dollespin in het rond begint te rennen, en daarna het geheel naar buiten durft te dragen om daar de spin zijn vrijheid terug te geven - als je dat weet te bereiken, is dat ruim voldoende, en hoef je die spin echt niet in je hand te houden. Succes!

Ik denk niet dat die spin erg lang zal overleven in een bakje met gaatjes. Je zou misschien kunnen overwegen in therapie te gaan, daar beginnen ze ook vaak met een kleine of rubberen spin en dan steeds groter.

Zoveel groeit een kleine spin niet. Daarnaast is vliegjes voeren aan zo'n kleine is echt niet te doen. Volg dan een spin bij je in de buurt, onder een lamp ofzo. En als je echt denkt dat het werkt, waarvan ik eigenlijk wel overtuigd bent. Koop dan een echte vogelspin, bij voorkeur een Brachypelma smithi of Grammostola rosea. Die kun je voor zo goed als niets kopen als ze heel klein zijn, tussen de 1-8 euro. En die groeien, als jij het goed doet, wel mee en vrij rap. Naast dat het mooie dieren zijn is het ook een trofee voor je zelf. Maar dat moet secundair zijn. Want het is wel een levend wezen waar je het over hebt.

Is het U al opgevallen dat je eigenlijk alleen bang bent van de poten ? Stel U een spin boor zonder poten...ik denk dat U dan geen vrees hebt. Spinnetjes kweken .... why not?

Spinnen doen je echt niets. Heb ergens gelezen, dat een mens gemiddeld 20 spinnen inslikt tijdens hèt slapen in zijn/haar leven. Als je een spin ziet, gewoon denken: he' spin! Straks naar buiten brengen via glas met ansichtkaart. Zo in een potje stoppen lijkt me niks, lekker benauwd voor de spin. Niet aandoen a.u.b.. Toegevoegd na 5 minuten: Mond dicht bij het slapen he'?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100