Hoe gezond is een mergpijp voor een labrador?

Wij hebben sinds 2 weken een Labrador en kregen vanmiddag een mergpijp voor onze hond. Hoe gezond is een mergpijp voor het beest

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is niet altijd gevaarlijk, maar kan het wel worden. Afhankelijk van de hond en de mergpijp kan (1) darmen perforatie door splinters : mergpijp in splinters in darmen, hond durft/kan niet meer poepen van de pijn. (2) mergpijp om de onderkaak : klem moet afgezaagd worden (3) verstikking : ook tong klem in de mergpijp. Let op: mergpijp moet of veel te groot zijn om klem te zitten of veel te klein en past niet om onderkaak. Meer info in bron. Toegevoegd na 1 minuut: Ontbijtkoek is iets dat eigenlijk in een EHBO-set van de hondenbezitter thuishoort vanwege de omhullende werking van scherpe randen. Merkt u dat uw hond zo fanatiek kluift dat de splinters er van af vliegen, kunt u beter geen mergpijp meer geven.

Bronnen:
https://dierenkliniekzamenhofdreef.nl/dier...

Een mergpijp splintert alleen als hij gekookt is. Dat moet je dus nooit aan de hond geven. Net zo min als botjes van een kip, niet gekookt en niet rauw. Het gevaar bij rauw bot zit alleen in de maat van de opening als het merg er uit is. Dan kan het om de onderkaak klem komen zitten. Ongekookt bot voor een pup is heel goed voor de massage van het tandvlees bij het doorkomen van de tanden, dat verlicht de pijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100