Ik heb 6 katten. Toen we er 5 hadden ging het goed. Maar de laatste valt de andere katten aan waardoor het hier chaos is geworden. Weet iemand raad?

Toen we onze laatste kat bij namen ging het eerst wel goed. Hij kwam overeen met de andere katten en ze sliepen en speelden samen. Maar na 2 maanden bij ons werd hij agressiever naar onze andere katten. We hebben hem meteen gecastreerd, in de hoop dat hij kalmer zou worden. Maar er is maar weinig verschil. Weet iemand hoe ik dit kan aanpakken, sommige zeggen een elektrische band, maar ik wil dit als laatste hoop houden. Ik zou het verschrikkelijk vinden hem te moeten wegdoen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Katten kunnen prima in groepen leven mits er voldoende hulpbronnen voorhanden zijn. Vaak zijn dat echter verwante katten. Als je niet verwante katten succesvol samen wil laten leven, beperk dan sowieso het aantal. Bij meer dan 5 katten nemen gedragsproblemen in de groep sterk toe. Zorg voor voldoende ruimte en hulpbronnen, en houd daarbij N + 1 aan. Dat wil bij 5 katten zeggen: toegang tot 6 kamers, 6 eetbakjes, 6 drinkbakjes, 6 slaapplaatsjes, 6 kattenbakken, enz enz. Verder is het van groot belang dat je een goede match maakt qua karakter en levensfase. En last but not least, een langzame introductie (google) is van het grootste belang. Reken daarbij eerder in maanden dan in dagen of weken. Ik zou overwegen dit katje te herplaatsen, en anders is een ervaren gediplomeerde gedragstherapeute geen overbodige luxe. Een elektische band is een dom, wreed, absurd en contraproduktief idee. Of je moet een kat zodanig gek willen maken dat hij alles onder schijt, zeikt, en je (terecht) frontaal aanvalt. Het idee alleen al. Toegevoegd na 5 uur: En voor nu: zet het katje apart op een eigen kamer met z'n eigen spulletjes voordat het van kwaad tot erger gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100