waarom word mijn kitten zovaak boos?

wij hebben een kitten en een volwassen poes.
De kitten word geregeld boos hij zet zijn staart op wat dan een dikke pluim word gaat zijn rug omhoog staan en dan begint hij ineens volop door de woonkamer te rennen. en meestal ook rare miauw geluiden bij :P
Maar dit heeft hij geregeld ook al staat tie ergens stil of is hij zichzelf aan het poetsen word tie ineens kwaad alstie aan het rennen is word hij meestal ook kwaad.
Waarom doet hij dit?
en dan bedoel ik ook dat hij met alles echt kwaad word.
en dan hoef ik hem niet te pakken want dat wil hij op zown moment zeer zeker niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kitten is niet boos, hij heeft gewoon een hele hoop energie die hij kwijt moet! Wij zeiden thuis altijd: de kat heeft de kolder in zijn kop. Dat kan ineens zijn, en dan zijn ze ook echt door het dolle heen en is het een slecht idee om ze op te pakken. Als een kind helemaal door het dolle heen is door te veel energie, reageert het ook niet leuk als je het dwingt te stoppen doordat je het beetpakt. Dat betekent niet dat het kind sowieso al boos was. Dit kan wat minder worden als je meer met hem speelt, bijvoorbeeld door hem regelmatig (dagelijks!) achter een balletje of - relaxter voor jezelf - laserlampje aan te laten rennen tot hij volledig uitgeput is. Net zoiets als wanneer je even een stuk gaat rennen met een druk kind zodat het zijn energie kwijt kan. Verder is het heel normaal gedrag, dat minder wordt als je kitten ouder wordt. Al gaat het bij veel katten nooit helemaal over, en hebben ze vaak ineens even een dol kwartiertje. Wilde ogen, dikke staart, keihard rondrennen, misschien zelfs grommen; hoort er allemaal bij.

is heel gewoon kitten gedrag hoor vooral als het een mannetje is. hij denk dat ie heel wat is ;)

je kitten is in zo'n geval helemaal niet boos, maar moet z'n overtollige energie kwijt. z'n systeem staat dan even op overload. veel met hem spelen, tot hij echt afgepeigerd is, zal zeker helpen.

Kitten oefent vormen van kattengedrag. Alle jonge dieren oefenen in schijn-aanvallen, potjes matten en dominant gedrag. Als kitten allenig is, heeft-ie geen leeftijdgenootjes om mee te oefenen, dan doet-ie maar wat. Blaas maar eens naar hem, tussen je tanden door, wanneer hij zoiets doet, waarschijnlijk vindt-ie dat een enig spelletje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100