Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waarom heeft mijn kat altijd een nat oog en tranen vlak nadat hij gegeten heeft?

de kat huilt na het eten van brokjes of vlees. uit 1 oog. hij schrokt het heel erg snel op.

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
7.5K
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
De oplossing tegen dat snelle eten, dat schrokken: maak of koop een voerpuzzel voor hem. Hierdoor kost het veel meer tijd voordat hij kan eten en ook is hij eerder verzadigd, eet dus langzamer en minder. http://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/voerpuzzels-voor-de-kat/ Of en hoe het verband houdt met het eten, weet ik niet, neem even contact op met de dierenartsassistente. Gewoon even vragen en dan hoor je of je even langs moet komen. Is wel zo verstandig, want chronische problemen zit je niet op te wachten. https://www.zoekdierenarts.nl/klachten-bij-uw-dier/katten/tranende-ogen-kat Toegevoegd na 47 minuten:
In Zooplus staan bedoelde voerpuzzels. Toegevoegd na 59 minuten:
Je kunt ook zelf voerpuzzels maken, zie link youtube.
Met lege wc rollen, keukenrollen, plastic flessen en eierdozen, plakband en een schaar, kom je een eind. Gewoon brokjes een eind de kamer in gooien helpt ook, laat 'm maar rennen en spelen met een veer of een nepmuis of zo'n licht/zaklamp, allemaal goed. Verdiep je er in en leef je uit! :) Bronnen:
- http://www.zooplus.nl/shop/katten/speelgoed/denkspeelgoed/snack/431147
- https://www.youtube.com/watch?v=oJAIUstUosw
Antoni
6 jaar geleden
Een kleine aanvulling: Waar in de bron http://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/voerpuzzels-voor-de-kat "Northwaite (voederbak)" is vermeld, wordt waarschijnlijk Northmate bedoeld.
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
bedankt!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Als het oogje niet samengeknepen wordt, en de uitvloeiing kleurloos is, dan is de traanbuis van dit oog verstopt. De kat heeft er in zo'n geval geen problemen mee, maar er kan wel een cosmetisch probleem ontstaan omdat je , vooral bij katten die wit gekleurd zijn op de kop, een bruine traanstreep kan zien. Bij de dierenspeciaalzaak kan je een middeltje van Beaphar kopen om die traanstreep te verwijderen.
De dierenarts kan de traanbuis onder verdoving doorprikken, maar dat zou ik niet aanraden omdat het probleem vaak snel weer terugkeert.

Waarom hij extra traanvocht produceert onder het eten zou ik je niet kunnen vertellen, maar het is dus niet iets om je zorgen over te maken.
(Lees meer...)
Rieneke1
6 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
bedankt voor je reactie!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding