Wie zijn gemiddeld slimmer, honden of katten?

Toegevoegd na 10 minuten:
Ik bedoel: wie zijn gemiddeld inteligenter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk en weet nagenoeg wel zeker, dat je niet kan zeggen dat of een hond of kat, slimmer is! Beiden hebben aantal instincten, die menselijk gezien worden "vertaald" als slim. Slim is bij welk instinct "het gangbaar of passend is"! Dieren leven met name om te overleven, en om hun soort in stand te houden, dit is de natuur per dier en oer ;) Wel is het zo dat net als bij ons als mensen, per individu een dier "meer snapt en kan" dan een andere soortgenoot. Deels zal dit ook weer genetisch zijn, rest is vaak meebepaald in de eerste levensfases zoals in de 'inprentingsfase en de socialisatie-fases' per dier en soort. Hier is in huis een ruime roedel dieren, een komen en gaan ook van katten en honden in de tijdelijke opvang. Mijne ene kat (met ook belabberde start en verwaarlozing) is intussen super lief, maar niet bepaald een "slimme of handige" :) Jongste hondje hier, ook met slechte puptijd en zwaar verwaarloosd, heeft hier net op tijd een inhaalslag gekregen en mede door juiste voeding en zorg nu wel "slim te noemen" maar in in feite is het veel "positief kopieergedrag". Andere eigen katje hier, is een ex-weeskitten die is blijven wonen hier, heeel baasgericht en opgegroeid in ruime roedel honden. Verder is ze een mixje van de Devon Rex raskat, en mede daardoor beetje pienterder. ;) De honden en katten luisteren perfect hier: roepen met naam en ze sprinten allen naar me toe! Kleinste hond doet ze na, als ik ex-weeskitten toespreek en dan BUIKJE zeg, dan gaat ze gelijk op haar rug liggen! Dit zag kleine hond, en zodra ik naar haar ook BUIKJE zeg, gaat ze ook op dr rug liggen, 4 pootjes slap in de lucht en wil dan gekroeld over buikje worden :) Ik bedoel maar...het is niet zo maar te stellen welk dier slimmer is, maar er is wel veel gelegen aan hun genetische kanten, jeugd, opvoeding, soms rasmix en ga zo maar door ;)

maar ha ha het is maar wat je onder slim verstaat : een kat kan je geen kunstjes laten doen : die denkt al snel : ja bekijk het maar doe het lekker zelf..... waarom een hond dat wel doet ? bijv. als je een stok gooit dan gaat ie keihard voor je rennen..... of dit nou slim gedrag te noemen is weet ik ook niet ....

Daar kan je geen antwoord op te geven. Dit zou hetzelfde zijn als je vraagt: Wie is slimmer: een westers persoon of een bosjesman? Iedereen weet wat voor hem van belang is. Dit zegt niets over de intelligentie. Intelligentie is namelijk niet makkelijk te meten (als het al echt te meten is). Wat je hier nu vraagt komt bijna neer op: wie is slimmer: een appel of een peer (letterlijk appels met peren vergelijken)

Een kat is slimmer, want die heeft personeel. Een hond heeft een baas. Toegevoegd na 2 minuten: En verder volgen ze beide gewoon hun instict.

Appels met peren vergelijken, dat gaat gewoon niet.

Allereerst wil ik ingaan op het woord slim. Slim zijn is een menselijke eigenschap die zich moeilijk naar dieren kaat tranporteren. Katten en honden kunje dingen leren. Niet het leren op zich is niet een teken van slim zijn, maar de manier waarop. Een hond kun je eenvudig door conditionering alles laten doen wat jij wilt zonder dat de hond zich zal afvragen of dat wel goed is. Bij de kat werkt dat net even iets anders, er is een gezegde dat luidt; een hond heeft een baas en een kat personeel. Honden (roedeldieren)zullen ook veel makkelijker wat doen voor hun baas en zijn veel werkbaarder. Een kat doet gewoon wat voor hem vhet voordeligst is (beloning) Wat da laatste betreft zou ik gaan voor de kat immers die krijgt meestal bij een baas meer voor elkaar zonder er iets voor te (hoeven) doen. Maar doordat de hond zo`n trouwe viervoeter is neemt hij wel een grotere plaats in binnen het gezin (als daar sprake van is)

Een hond heeft een baas, maar een kat heeft personeel. Dus wie is er dan de slimste?

Een hond is volgens mij slimmer.Ik ken geen kat die zo'n grote woordenschat herkent als onze honden.

Ik denk dat het ongeveer gelijk is... alleen hebben de beestjes een volkomen verschillende aard...katten zijn egocentrisch en op eigen belang gericht... waarin ze heel slim kunnen zijn...maar honden zijn sociaal gericht, en daardoor in staat om bv geleidehond te worden...en hele gecompliceerde taken te verrichten...zonder die will to please zou dat bij honden net zo min als bij katten lukken...het heeft dus niet alleen met intelligentie te maken, dat je geen geleidekatten hebt... En het sociale gedrag van honden...is dat dom...? Nou wij mensen hebben daar van nature ook een handje van... zoals alle groepsdieren trouwens... het is n.l. goed voor de groep... katten hebben als solitairen deze eigenschap niet nodig.... stel je voor dat mensen precies zo zouden zijn als katten... moet je toch niet aan denken... Stiekem zouden we dat misschien allemaal wel eens willen... misschien reageren we daarom zo 'vertederd op kattengedrag...

Een hond is veel slimmer, kijk b.v. maar eens wat een blindengeleide hond kan en een politiehond, noem maar op.

Beide zijn helemaal niet slim, ze zijn alleen maar instinctief, volgens mij zijn honden(over het algemeen) instinktiever.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100