mijn ene parkiet laat de ander niet eten, wat moet ik doen?

De laatste dagen heb ik gezien dat steeds als de grijze parkiet eet dat de groene hem wegjaagt hierdoor heb ik het gevoel dat hij te weinig krijgt en als ik hem dan los eten geef dan schrokt ie alles snel naar binnen (omdat hij dan honger heeft)

ik heb echt geen idee wat ik moet doen iemand een idee? (aparte kooi is waarschijnlijk geen optie want mijn ouders zeggen dat dat niet nodig is en dat er geen ruimte voor is)

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit duidt op parkietengedrag, rang of pik-orde die bepaald wordt. (zie bron) Ook kan het zijn dat de kooi te klein is, niet zozeer is het dan nodig om een tweede kooi aan te schaffen, maar een grotere, ruimere kooi is beter, zodat ze op afstand van elkaar kunnen zitten. Toegevoegd na 1 uur: De vorm en de maat van de parkietenkooi zijn zo-wie-zo belangrijk. Beter is een vierkante kooi en net als katten willen zij zich terug kunnen trekken , een parkietje moet dus de ruimte hebben om even alleen , in de hoek , op een stokje te gaan zitten. Een kleine 1-parkieten kooi is dus te klein voor 2 dieren. "Wat nou precies de minimale maat moet zijn daar verschillen de meningen over. Wanneer je een parkietje alleen houdt zou ik een kooi van minimaal circa 50 cm breed, 30 cm diep en 50 cm hoog aanhouden. Voor twee parkietjes is het mooier om een maatje groter te kiezen, bijvoorbeeld 60 cm breed, 30 cm diep en 50 cm hoog. Zo hebben ze net even wat meer ruimte." http://www.parkietenvilla.nl/huisvesting/

Bronnen:
http://grasparkiet-online.eu/phpBB3/viewto...

Mochten je ouders niet zo openstaan voor bovenstaande veranderingen, dan zou ik de ene parkiet apart nemen en regelmatig bijvoeren. Dat is dan de enige manier voor je vogel om genoeg voedsel binnen te krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100