kan mijn geadopteerde kat na anderhalve week al buiten?

Kat overdag zeer ontirannen en aanhankelijk. Totaal geen schrik. savonds wil ze echter écht naar buiten en jankt ze onophoudelijk aan de achterdeur. Kan ik ze reeds buiten laten?

Toegevoegd na 47 seconden:
Ontspannen dus. Ipv ontirannen

Weet jij het antwoord?

/2500

Kan een kat kan altijd buiten. Echter kan hij ook altijd weglopen.

Ja, als de kat weet waar de etensbak staat en weet waar de kattebak staat, dan kannie gewoon naar buiten. Dat kan vaak al na een week. Ik liet het kattenluik meestal onbewaakt en dan moesten ze het zelf maar uitzoeken. Ze komen toch altijd weer terug waar ze te eten krijgen. Wel op vaste tijden eten geven, dat is wel belangrijk.

Normaal gesproken kan een kat na ongeveer twee weken naar buiten om zeker te weten dat hij de weg ook weer terug kan vinden. Heleaas betekent dat niet dat hij de wel ook altijd ZAL terugvinden, want buiten liggen natuurlijk nogal wat gevaren op de loer. Als je het risico dat je kat op een gegeven moment niet meer thuiskomt wilt lopen, kan hij dus over een paar dagen naar buiten. Een kat kan er uitstekend aan wennen om altijd binnen te zijn, maar dan moet hij binnen WEL de ruimte hebben, en een kat die gewend is aan buitenlucht, is heel moeilijk binnen te houden ;dat wordt dag en nacht de deuren bewaken. Er zijn wat tussenoplossingen mogelijk met een tuigje of het volledig afrasteren van je tuin (beide onder toezicht), maar het meest ideaal is een grote kattenren aan het huis ; je kat kan heerlijk naar buiten, beweging krijgt hij voldoende in huis, en hij is er absoluut veilig en kan er zonder toezicht spelen of rondhangen.

Er is in principe eigenlijk geen zinnig woord over te zeggen. Ik heb altijd 6 weken aangehouden, werd mij van alle kanten geadviseerd. Toch heb ik een prima voorbeeld van anders. Een kater , ca. 1,5 jaar die zichzelf buiten redde op een volkstuincentrum , heb ik in huis genomen en laat die nou de volgende dag ontsnappen! De eerste dag had hij het prima naar de zin, goed gegeten / gespeeld / geknuffeld en 's nachts onder het dekbed mee geslapen ;-)) De volgende middag , nog geen 24 uur na binnenkomst , is hij 'gewoon' ontsnapt , niet goed opgelet en ja... paniek, want een kat weet dan nog niet waar hij woont! Duh... wel dus... het kostte ... 4 dagen!! ... toen was meneer uitgewandeld , had hij de buurt >ZIJN wijk< , verkend en kwam hij terug , prima in vorm, dus hij had zich onderweg gevoed, zoals hij voorheen gewend was te doen. Blij dat hij weer thuis was, heb ik toch zitten nadenken... hoe kon dit? Een vriendin die haar hele leven al katten had, gaf het antwoord : hij wist 'waar zijn bedje gespreid was'... waar hij geslapen had > bij mij in bed! Of het zo is? hij kon tenslotte zelf zijn eten vangen... dus tja,,, dat kan het antwoord zijn. ANTWOORD ....... op je vraag, het is zeer afhankelijk van het soort kat. De ene is de andere niet en een stoere kater is heel iets anders dan een timide poes. Echter niet de sekse of de leeftijd , maar het karakter doet er toe, er zijn namelijk ook poezen die stoer zijn. ::-)) ... en afgezien daarvan heb je natuurlijk ook katten die gewoon in de tuin een zonnig plekje zoeken en niet bij de buren plassen of poepen in de tuin. Ik heb altijd kattenbakken gehad en die had ik niet voor niets, maar ik begrijp wel dat niet iedereen gecharmeerd is van drollen van kat of hond in de tuin. De oplossing daarvoor is natuurlijk een kattenren in de tuin (laten) maken , niet iedereen kan dit zelf ...nog afgezien van de hoge kosten! maar je moet het ook willen en het moet kunnen. Toegevoegd na 4 minuten: Aanvulling: kan je kat na 1,5 week al naar buiten? Als jij bereid bent het risico te nemen, kan het , maar wees niet verbaasd als je haar niet meer ziet. Neem voorzorgsmaatregelen : Is je kat gechipt? dat is ook nog een punt, zou ik zeker meteen doen, want je loopt bovendien het risico dat zij ontsnapt . Wat is wijsheid? succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100