Wat moet je doen als je aangevallen word door een kat.

Laatst dus op bezoek bij een kennis. Kat komt heel lief naar me toe, gaat op schoot zitten en word ineens helemaal maf, gaat bijten en haalt mijn hand open (zonder aantoonbare reden)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kennisen het advies geven om de kat te laten onderzoeken door een dierenarts. Gedragsveranderingen ontstaan vaak door een medische oorzaak. Wellicht is er dus iets met de kat aan de hand. Mocht de kat kerngezond verklaard worden dan kunnen ze een gedragsdeskundige inschakelen. Het gedrag wat de kat vertoond is zeker niet normaal, dus is het heel belangrijk de oorzaak van zijn gedrag te achterhalen, zodat je het gedrag kan veranderen. Voor het bezoek is het tot die tijd belangrijk geen oogcontact te zoeken en ook de kat niet te aaien. Compleet negeren dus.

Terugbijten!! Alleen ben ik bang dat het bij katten niets zal uithalen. Bij honden werkt het wel goed. (als ze nog puppy zijn dan)

Soms wordt geknuffel een kat te veel, en als je de signalen van die kat niet 'verstaat' (ze laten namelijk vrijwel altijd weten dat ze niet meer willen) kunnen ze uithalen. Soms denkt een kat ook dat je speelt, en heeft hij moeite met spel van echt vechten te onderscheiden. Echt vals zijn, helemaal zonder aanleiding en/of waarschuwing uithalen, komt zelden voor. Intersoortelijke spraakverwarring des te vaker. Wat meestal de beste verdediging is: niets doen. Maar dan ook echt helemaal niets. De kat kauwt echt je hand er niet vanaf, ze laat los zodra je geen bedreiging meer bent. Als je je probeert los te trekken, ben je juist wel een bedreiging, reden voor de kat om de nagels extra in te zetten en extra hard te bijten zodat jij geen kans krijgt naar háár uit te halen.

...en vergeet niet je ogen te sluiten. Op de eerste plaats ter bescherming en op de tweede plaats om de kat niet te focussen. Als je haar aanstaart, is de bedreiging die van je uitgaat een nieuwe reden om aan te vallen.

Miauwen!

Je moet de wond goed schoonmaken en desinfecteren in verband met bacterien die een kat bij zich kan dragen. (kattenkrabziekte!)

de kat achter zn oren pakken en bij zn staart, flinke ruk geven. Daarna even goed je wonden goed schoonmaken met een desinfectans dettol of betadine. eventueel even naar de huisarts voor een prikje tegen tetanus.

nou wij hebben vaqndaag een kitten gehaald, en onze poes is nu sjago omdat de kitten niet doet wat zij wilt. Nu ken ik mijn poes pas! ze heeft al die tijd gedacht dat zij de baas was! de baas van de roedel ze begon tegen me te grommen heeft ze nooit eerder gedaan. Ik heb haar bij der nekbvel gepakt en dezelfde gromtoon aangeslagen. dit tot 2 keer. Nu is ze weer de oude en doet ze het niet meer ze weet nu dat ze niet de baas is of dat ze zown soort gedrag moet tonen. Praat er met de mensen over want hun zullen wellicht beste weten wat te doen bij hun kat hun kennen hun kat beter dan ons. sterkte ermee

Mijn techniek is om de kat achter de oren te pakken, vrij stevig te knijpen. Meestal laat het beestje dan los en schiet weg. Ik ben niet zo van de tactiek niks doen en laten kalmeren omdat je dan erkent dat de kat dominant is in jullie relatie. Ik wil zelf de overhand houden op het huisdier. Als ik met mijn vingers knip wanneer de kat iets doet wat niet mag luistert ze meteen.

Naar Helmond verbannen.

Bronnen:
http://www.kattengedoe.nl/2008/07/29/helmo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100