Waarom sabelt mijn kitten van 3 maanden aan mijn kleding?

Zij was 9 weken toen ze bij me kwam en deed dat in het begin niet, maar nu ineens als ik op de bank zit met haar komt ze al spinnend en klauwend sabbelen op mijn kleding

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jouw kitten is helaas te vroeg uit het nest gehaald: tot minstens 12 weken, liever 15, is veel beter. Spenen is geen gebeurtenis, maar een proces, waarbij het kitten rustig over kan stappen naar vast voedsel, en gaandeweg ook met frustratie om leert gaan. Voor nu heeft je kitten nog steeds een sterke zuigbehoefte. Het mooiste zou zijn als je kitten nog even terug kan naar moeders, al zullen de nestgenootjes helaas ook al wel vergeven zijn. Is die mogelijkheid er niet, geef de kleine dan nog regelmatig een flesje, met goede Kitten (dus geen katten)melk, bijvoorbeeld van KMR.

Onze kitten is ook met 12 weken naar ons verhuisd en doet ook sabbelen (tuttelen) met zijn knuffeltjes. Dus is onzin om te zeggen dat hij of zij te vroeg van mama is weggehaald. Ik denk dat dit gewoon een troost is voor de kitten om tot rust te komen en misschien dat je kitten dat wel fijn vind om te doen. Laat hem of haar gewoon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100