Hoe voer ik mijn Bearded Collie van 11 jaar bij?

Hallo, Mijn Bearded Collie reu van 11 jaar weegt op dit moment 18,1 kg. Hij zou rond de 23 kg moeten zitten. Hij is nooit een grote eter geweest en nooit aan de dikke kant, maar nu wordt hij toch wel erg magertjes. We geven hem iedere avond een beker, dat is ongeveer 215 g. Eukanuba medium/senior brokken voor rassen tussen de 10 en 25 kg.

Iedere morgen krijgt hij een bruine boterham (gewoon omdat hij het lekker vind ;-) en tussendoor af en toe een paar hondenkoekjes.

Nu is mijn vraag voer ik te weinig? Of moeten we hem bijvoeren? Zoja, wat is de beste manier

ps. Hij is vorige week bij de dierenarts geweest om zijn tanden schoon te maken, toen bleek dat hij een 5 rotte tanden had. die zijn getrokken en alle tanden schoongemaakt. Hij is nu van de antibiotica en pijnstillers af en ik merk ook niet dat hij nog pijn heeft, hij kauwt met gemak een Pedigree jumbone naar binnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt om te beginnen het voer in drie porties delen en hem meermaal daags voeren. Heeft de dierenarts gezegd dat hij te weinig weegt? Dan kan je bij de dierenarts blikjes met heel goed, makkelijk verteerbaar krachtvoer krijgen (kopen) dat wordt gebruikt voor zieke en oude honden. Het kan zijn dat hij door ouderdom spierverlies heeft en dat resulteert ook in een lager gewicht. De leeftijd van bearded collies ligt rond de 13 jaar, dus mag je hem oud noemen. Hij kan wel een beetje veranderde verzorging gebruiken. Het gewicht van mijn vorige Vizsla liep op die leeftijd ook terug van 25 naar 17 kg, maar dat kwam omdat ze, naar later bleek, darmkanker had. Heeft de dierenarts haar helemaal nagezien? Zou zeer zinvol zijn. Sterkte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100