Wat is echt belangrijk als je kippen houdt?

We krijgen binnenkort drie vlaamse krieltjes. Het hok is al besteld en daar zit een legnest en zitstok in. Er is ook een rennetje, zodat ze naar buiten kunnen lopen. Ik wil ze ook in de tuin laten rondlopen om ze een beetje tam te maken.

Maar zijn er nog belangrijke dingen waar ik op moet letten? Moet ik b.v. alleen voeren via het voerbakje, of is het ook goed om wat voer in de tuin te strooien zodat ze kunnen pikken. Moet er stro in de legnest of liever zaagsel? Sommige mensen geven restjes eten aan de kippen, maar kun je zomaar alles geven?

Tips zijn welkom!

Weet jij het antwoord?

/2500

Kippen eten absoluut niet alles! Kippenkorrels zijn bij de dierenspeciaal zaak te krijgen! Als je de eieren voor consumtie wil gebruiken, is het wel van belang dat je op het voer let! Stro in het legnest is beter als zaagsel! En waar je vooral voor moet zorgen is dat de kippetjes mooi kunnen "scharrelen", Dit voorkomt stress!! En levert een beter product! (ei) Het aller belangrijkste nog is om in je achterhoofd te houden (dit geld voor elk dier!), jij kiest ervoor om dieren te houden, dus jij zorgt voor de dieren! weer of geen weer, zin of geen zin! Zorg goed voor je dier, dan krijg je een mooi gebaar van de dieren terug.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100