Mijn hond is heel erg agressief naar andere dieren, hoe kan ik dit verhelpen en wat is de oorzaak?

Mijn hond heeft al meerdere dieren aangevallen en we willen dat het stopt. Opties zoals muilkorven werkt niet, want zodra hij los is wordt hij ook naar mensen agressief.

Weet jij het antwoord?

/2500

De eerste stap is voor jouw een goede gedragstherapeut raad plegen. Een die zich bij laat scholen en volgens de nieuwste inzichten werkt! Dit is een serieus geval en hier moet je goed in begeleid worden. Een muilkorf is geen oplossing maar een preventie/ hulpmiddel. En is in dit geval zeker aan te raden. Een muilkorf moet goed aan geleerd worden en moet een positieve link hebben bij de hond bij de bron zit een link met hoe je de muilkorf moet aan leren. Een muilkorf is dus geen oplossing het zal het gedrag van je hond niet veranderen. Je voorkomt alleen dat er schade aan gericht kan worden. Het is van belang dat je de emotie van je hond gaat ombuigen. Dit doe je met systematisch desensitisatie en counter conditionering. Dit houd in dat je de prikkel waar de hond op reageert langzaam opbouwt. Maar nogmaals neem een goede gedragstherapeut in de arm. Die kan je meer vertellen over de lichaamstaal en waar je op moet letten. Ik wens je veel succes Toegevoegd na 4 minuten: Het is namelijk ook belangrijk om te weten waarom je hond reageert en hier moet een behandelplan op gemaakt worden

Bronnen:
http://www.doggo.nl/artikelen/hondentraini...
http://www.doggo.nl/artikelen/probleemgedr...
http://www.moniquebladder.nl/overleven-uit...

Je hond denkt dat hij jou moet beschermen. Hij beschouwt zich als de leider van de roedel, en zorgt dus instinctief voor bescherming van de leden van die roedel. Hij denkt dat jij tot zijn roedel behoort. Je moet de hond laten merken dat jij baas van de roedel bent. De moet je als leider opstellen tegenover de hond. Je zodanig gedragen dat je respect bij hem afdwingt. Als hij aan jouw leiderschap twijfelt neemt hij het leiderschap over en krijg je dit gedrag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100