Nemen we best een reu ofwel een teefje als tweede hond bij ons border collie teefje?

Op dit moment hebben we twee border collie teefjes. De ene (afkomstig van bij mensen thuis) is 13,5 jaar oud en die zal het niet lang meer trekken (hoort niet meer, ziet maar half, zakt door achterpoten en zou constant drinken). De andere is veel jonger,5 jaar en is erbij gekomen als puppy uit een kennel toen de vorige gestorven is. Klein en fijn als ze is, is ze wel steeds de baas geweest hier. Ze is al meerdere keren in onze oudste haar haren gevlogen. Langs de andere kant kan ze onze andere hond niet missen.
Als het moment daar is willen we wel terug een tweede border collie. We zouden wel graag terug een teefje hebben omwille van de vriendschap ervan. Onze oudste zoon (13) heeft de gewoonte om rond de nek te hangen van onze honden, het is een enorme knuffelaar. Vandaar dat we zoeken naar een hond met een zacht karakter en dat is meestal wel het meest zo bij teefjes. Maar zou dit lukken een teefje bij ons ander teefje? Of zouden we een reutje moeten nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoi, Een reutje is verstandiger, omdat dit teefje al vrij overheersend is, een ander teefje kan als ze volwassen is, hier tegen in opstand komen. Toch kan het met 2 teefjes ook goed gaan. Je zal dit zelf goed moeten begeleiden, de oudere teef nooit afstraffen voor correcties en zorgen dat spel niet uit de hand loopt. Tijdig rust creeëren e.d. Wat het knuffelen betreft, tja, knuffelen is geen hondsgedrag, sommige honden vinden het prima, andere honden duiken ervoor weg. Leer je kind te kijken naar wat de hond prettig vindt en blijf er altijd bij, zeker met een pup! Overigens kan je hond van 5 jaar, misschien prima zonder de oudere hond, zodra die er niet meer is. Mijn advies zou zijn om te wachten met een pup tot dat de oudste hond er niet meer is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100