Wel of geen jas voor mijn hond?

Ik ben er helemaal niet voor om honden aan te kleden, maar nu het kouder wordt, loopt mijn hondje 's morgens echt te bibberen. Normaal bibbert ze nooit. Ze heeft een normale vacht, beetje type langharige chihuahua (qua vacht dan). Zal ik haar dan toch maar een dekje oid geven als het nog kouder wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan, maar ik zou er nu absoluut nog niet mee beginnen. Nu is het nog boven nul met nachtvorst. Ga je hem nu lekker warm aankleden kan hij straks met extreme vorst niet meer buiten komen, want dan helpt dat jasje ook niet meer. Ik heb ook een dekje, die ik alleen gebruik als er een pak sneeuw ligt, aangezien ze anders met haar buik in de sneeuw loopt (nog steeds, maar dat dekje houdt dus haar buik droog en warm). Nu is het echt nog niet nodig, doe het dus nu ook niet. Hij zal het dan alsmaar kouder krijgen. Nog een tip: als er zout is gestrooid (zal niet lang meer duren nu) smeer dan de zooltjes van de voetjes een beetje in met Vaseline.

Ik zou wel een jasje voor hem kopen, en dan een hele leuke opvallende dan heeft je hondje het warm en loopt hij dr ook nog leuk bij!

Ik hou ook niet van jasjes maar mijn hond houdt ook niet zo van kou. Maar kou lijden is erger! Een neutraal dekje houdt haar warm. Zonder mouwtjes dus. En mijn hond is lichtbruin, haar dekje donkerbruin, en het ziet er reuze cool uit en toch heel gewoon.

je hebt van die speciale dekjes voor honden. Daarbij is alleen het rug gedeelte bedekt en vastgemaakt met een riempje onder de buik. Dit is veel makkelijker en comfortabeler dan hem een jasje aan te doen waar zijn pootjes doorheen moeten. Thuis het dekje niet omdoen en puur voor buiten houden. Afhankelijk van de grote van je hond kan je een kattentunnel

Bronnen:
http://www.paardentoko.nl/product.php?id_p...

Nee geen jasje, nergens voor nodig. Honden hebben een goede vacht tegen de kou. Als je een jasje doet heb je straks ook regen laarsjes en schoentjes nodig, en vergeet dan niet het mutsje en sjaaltje.

Dat je hond bibbert wil niet perse zeggen dat hij het koud heeft. Ik zou eerder naar de dierenarts gaan dan geld uitgeven aan een waarschijnlijk onnodige jas.

Als het kouder wordt wandel dan met je hond niet al te lang buiten. Als die de eerste symptomen krijgt help je hond door hem stevig droog te wrijven, om hem daarna een lauw bad te geven. Heb je niets bij de hand, neem dan je jas of je trui. Wrijf de hond warm en rol hem daarna in een droog kledingstuk. Je kan wel een jas meenemen om hem droog te maken, maar aantrekken zal ik niet doen. - Lees voor meer informatie de bron.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren...

Een hondje met zo;n klein lijfje kan zichzelf al nauwelijks warm houden, en als hij thuis de hele dag voor de kachel, op schoot of op de bank ligt in ee nverwarmd huis, heeft-ie ook nog eens een vachtje van niks. Hoe lullig het ook staat, je kunt dan inderdaad beter even een truitje voor hem breien of haken .

Bronnen:
http://www.ravelry.com/patterns/library/st...

Als je hondje bibbert wat hij normaal niet doet zou ik snel naar de winkel gaan om een jasje te kopen. Ondanks dat het er raar uit kan zien is het veel beter voor je hond en z'n gezondheid

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100