Is een "stroomschok" halsband voor honden verboden?

Iemand die ik ken heeft een veel blaffende hond en hij probeert de hond te kalmeren dmv stroomschokjes. Ik vind dit echt niet normaal en vraag me af of dit wel mag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De anti-blaf halsband is geen stroomstootband. Deze band geeft een ultrasoon geluid als de hond blaft, en bij herhaaldelijk blaffen ook een trilling. Een stroomstoothalsband is wel mogelijk, maar die wordt meestal gebruikt om een onhandelbare hond te corrigeren. Dus een hond die pertinent niet luistert krijgt na een commando een kleine schok. Als dit meerdere malen gebeurt dan zal de hond zijn gedrag aanpassen. Ik ben absoluut geen voorstander van deze methode, maar in sommige gevallen is er geen andere optie. https://www.online-dierenwinkel.eu/index.php?item=&action=page&group_id=10000002&lang=NL&gclid=CKeA68i4sLACFU4lfAodGnM4Ug

Ik zie vaak mensen met een hond met zo'n halsband, ik vind het heel zielig, maar omdat ik het zo vaak zie denk ik wel dat het mag.

Het is in Nederland niet verboden. Ik heb zelf een antiwegloopband die geactiveerd wordt als de hond een lijn overgaat. De band gaat dan trillen, maar doet (op mijn hand!) geen pijn. Ook niet op de hoogste stand. Het onverwachte laat de hond schrikken en na een paar keer de schrik gehad te hebben blijft hij uit de buurt van de lijn. Op deze manier voorkom ik dat de hond doodgereden kan worden. Het lijkt heel dieronvriendelijk, maar het is een diervriendelijke methode de hond leert zelf dat blaffen of weglopen niet mag. Na een paar keer is het ingeprent dat de hond zich moet gedragen, ook als de baas er niet is.

Deze halsbanden zijn niet verboden. Anders kon je ze namelijk ook niet kopen bij een dierenwinkel. Maar echte dierenvrienden gaan gewoon naar de puppytraining ipv zo'n mishandel band. Als je een dier wil dat niet blaft moet je gewoon geen hond aanschaffen. Die blaffen nou eenmaal.

Helaas zie je ze bij de meeste dierenwinkel liggen... Ik vind het het geen manier om een hond blaffen af te leren. Dit moet je doen door middel van veel training en opvoeding. Helaas hebben veel mensen daar het geduld niet voor en kiezen ze de makkelijk weg. Eigenlijk leer je je hond hier niets mee, het levert hem alleen angst en stress op. De angst en stress kan vervolgens weer leiden tot ander probleem gedrag. Ik zou deze persoon dit sterk afraden! Het zou idd verboden moeten zijn. Zorg dat hij goed geïnformeerd is over de consequenties van zo'n anti blafband. Succes :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100