Hoe moet je voer verdelen over 2 geiten? (één dominant)

Hallo,
Ik heb twee geiten, beide 6 jaar. Eén van de geitjes is erg dominant wat betreft het voer. Ze is altijd al dominant geweest, maar nu merk ik het veel beter. Ik voerde ze altijd op dezelfde plaats, maar nu niet meer omdat ik merk dat het dominante geitje het andere geitje bij het eten weg bokt. Nu voer ik ze op twee verschillende plaatsen, maar ze wisselen onder het eten regelmatig van plaats. Als het krachtvoer op één plaats op is gaat het dominante geitje natuurlijk naar de plek waar wel brok is en bokt de ander weg waardoor het ene geitje echt veel te veel voer krijgt en de ander veel te weinig. Dit is mij laatst opgevallen omdat één geitje wel een heel dun was en de ander heel dik.
Verder krijgen ze gewoon standaard luzerne of hooi. Maar nu weet ik niet wat slim is om te doen, hoe kan ik zorgen dat ze alle twee genoeg krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Geiten hebben altijd een bepaalde rangorde. Aan de dominantie zelf is dus niks te doen. Ik ga er vanuit dat je ze tijdig ontwormd en het vermageren van de onderdanige geit enkel aan het voeren ligt. De enige manier is de dieren apart voeren (apart zetten of erbij blijven) en de onderdanige geit voorlopig even wat extra krachtvoer geven zodat deze weer op gewicht komt.

Ik zou voorstellen om het stuk waar u uw geitjes in voert in twee stukken te verdelen en ze allebei op een ander stuk neerzet (eventueel als u een stal heeft een in de stal de ander buiten)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100