Ik heb 2 katten overgenomen van mensen die er niet meer voor konden zorgen. Ze waren beste maatjes, maar sinds ze hier wonen niet meer. Iemand tips?

Ik heb 2 katten (zusjes) overgenomen van mensen die er niet meer voor konden zorgen. Bij de vorige eigenaar waren deze zusjes de beste vrienden. Ze speelde en sliepen samen. Sinds ze bij mij wonen hebben ze constant ruzie. Ik heb het vermoeden dat dit komt omdat toen ik ze voor het eerst losliet in mijn huis ze allebei de andere kant op rende en ze hebben toen anderhalve dag apart verstopt gezeten. Dit is inmiddels anderhalve maand geleden. Hebben jullie tips zodat mijn katten weer vriendschappelijk met elkaar om gaan. Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat de katten opnieuw hun territorium moeten verdelen, omdat het een nieuwe plek is. Je kunt ze beiden in een aparte kamer even houden en dan af en toe de deur op een kier zodat ze elkaar wel ruiken, maar niet zien of kunnen slaan. Dan langzaam weer laten wennen aan elkaar.

Wat ontzettend jammer dat het zo is gelopen! Google eens op "herintroductie katten". Het komt er op neer dat je beide katten apart van elkaar volkomen tot rust laat komen. Dit proces kan je ondersteunen met Feilway en met Zylkene. Vervolgens geef je de katten stapsgewijs steeds meer toegang tot elkaar. Dit proces vraagt veel geduld van jou: iets te vroeg de volgende stap ondernemen en je bent weer terug bij af. Reken op minstens meerdere weken, ga er niet van uit dat dit met een week of zo wel geregeld is. Onderneem ook zo snel mogelijk aktie: hoe langer je een situatie als deze laat voortbestaan, hoe moeilijker hij te doorbreken is. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100