Ik heb twee katten het zijn zusjes en al vanaf het begin samen 1 van de twee heeft epileptie en na elke aanval is het 2 weken ruzie wat kan ik doen?

Ik woon in een studio genoeg ruimte maar geen extra kamer hoe kan ik dit oplossen?? Het is echt ruzie met haren door de hele kamer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb je dit probleem al voorgelegd aan de dierenarts [DA]? Wat is de reden van de twee-wekelijkse ruzie? Dat zou ik eerst uitzoeken. De DA heeft ongetwijfeld meer ervaring dan wij hiermee en zal een oplossing weten. In een kamer apart, die je dus niet hebt, is geen doen op de lange termijn. Je zegt : genoeg ruimte, maar dan zeg ik : niet genoeg muren. Eén kamer [een studio] is te klein voor meer dan 1 dier, ook al heb je vrede onderling, een kat moet zicht kunnen terugtrekken in een aparte ruimte. Je kunt zorgen voor kasten [hoge] waar ze op kunnen springen, dat helpt ook al. Misschien is het raadzaam om te overwegen voor het niet zieke zusje een ander goed huis te vinden. Antwoord Eerst naar de dierenarts om te vragen of het zo zal blijven. Deze heeft wellicht een antwoord, ervaring met dit probleem. Als het een blijvend probleem blijkt te zijn, dan zou ik overwegen om voor het niet zieke zusje een ander goed huis te vinden. Het is goed dat je een oplossing zoekt, maar misschien is die er niet, anders dan òf zelf verhuizen, met z'n drieën naar een groter huis, òf voor het niet zieke zusje een nieuw ander huis zoeken. Moeilijk, sterkte hiermee!

Het epileptische katje vertoont voor, tijdens en na een aanval sterk afwijkend gedrag wat agressie uitlokt bij haar zusje. Zou het bij wat blazen en grommen blijven dan zou je in de weer kunnen gaan met Feliway en Zylkene om de gemoederen wat tot bedaren te brengen. Maar regelmatig twee weken lang agressie waarbij er daadwerkelijk gevochten wordt, is ernstig welzijnsondermijnend voor beide katten. Ook al had je een aparte kamer en zou je de katten gescheiden kunnen houden, dan nog zou dat een noodoplossing zijn. Hoe verdrietig ook, in deze situatie lijkt het me het beste het gezonde poesje te herplaatsen. Sterkte en wijsheid! Toegevoegd na 1 uur: Is het "gezonde" katje door de dierenarts gezien? Die zou ongemerkt iets onder de leden kunnen hebben? Dat zou ik voor alle zekerheid even uitsluiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100