Wat kan de oorzak zijn van de dood van mijn guppy ?

Ik heb een aquarium van ongeveer 7l . Ik heb GEEN filter en ook GEEN verwarming . Ik heb in dat aquarium nu nog 4 vrouwelijke guppen en 1 mannetje . Tot en paar dagen geleden ging alles goed . Tot op het moment dat er een vrouwelijke guppy stierf . 3 dagen geleden had ik mijn visbakje gepoetst , zonder zeep of zo . Kan dit iets te maken hebben met hoe ik de visbak heb gepoetst of is er een andere reden mogelijk , zo ja welke !
Hopelijk kunnen jullie mij helpen en alvast bedankt !

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb ook een visbak met guppen in die ook niet verwarmd is of een filter geeft . Als je geen plantje hebt kan het zijn dat de vis niet genoeg zuurstof had . Ook kan het zijn dat zijn dat het vrouwtje te veel opgejaagd was van het mannetje om te paren en dit niet meer aankon

De oorzaak is: De bak is veel te klein! Er zit geen filter in! Er zit geen verwarming in. Zo raak je alle visjes kwijt ( dood) En dan is er nog de vraag of er wel voldoende zuurstofplanten in zitten en of je ook water ververst, niet vervangen, maar een deel ververst. Ook is het de vraag of je de inhoud wel goed hebt uitgerekend, want 7 l is nog geen emmer vol!

Guppy's zijn taaie rakkers, de doodsoorzaak van jouw gup is dan ook ouderdom, vooral omdat de situatie goed bleef enkele jaren lang. De meeste guppy's leven 2 à 3 jaar maar in gevangenschap vaak slechts een half tot twee jaar. Er zijn weinig guppy's die ouder dan 5 jaar worden. Mannetjes worden aanzienlijk minder oud: 3 à 4 maand. Ik denk ook niet dat het de zeep was, of abrupte temperatuurschommelingen bij het water verversen. Het is gewoonweg ouderdom. Wel zullen ze langer leven in een groter aquarium en gelukkiger zijn, alsook een filter en vele waterplanten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100