kan een bouvier in een schuur slapen?

wij krijgen een nieuw huis, maar we willen liever niet dat onze hond binnen slaapt dus zou dit mogelijk zijn in een schuur waar allemaal kussens en dekens liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Onze Labrador slaapt ook gewoon in de schuur(met deur open in de zomer). Zoland het er tochtvrij is, gaat het prima.

Het is prima voor een bouvier om in de schuur te slapen. Zorg wel dat hij tochtvrij en op een verhoging ligt. Pallets zijn daar heel geschikt voor. Er zijn meerdere grote honden die liever in de schuur dan in een verwarmd huis slapen. Dat is helemaal niet zo gek. De Riesenschnautzer bijvoorbeeld is een typische buitenhond. De Bouvier is er ook zo een. In de winter zorg je voor voldoende stro, wat zorgt voor de nodige warmte. Je zou dan een kist kunnen overwegen waar hij goed in kan liggen zodat er geen kou optrekt. Waar je wel rekening mee moet houden is het roedelaspect. Overdag moet hij dus genoeg contact met zijn eigen roedel kunnen onderhouden, anders doe je de hond te kort.

Bouviers hebben het niet snel koud,je moet er gek van staan te kijken als het bijvoorbeeld heeft gesneeuwd en je s’morgens een kale plek ziet waar de hond geslapen heeft omdat de bouvier in de sneeuw heeft geslapen terwijl er een hok of schuur tot zijn beschikking is. Ze hebben een behoorlijke dikke ondervacht,let er dan wel op dat je je boef in de winter niet te kort laat trimmen. Het zal wel wennen zijn voor je boef omdat hij altijd bij jullie binnen is geweest.

Zal moeilijk worden als hij het nooit gewend is geweest, dat moeten ze leren en ik zou dus aanraden om dat langzaam overdag b.v. een uurtje, opvoeren naar twee uurtjes en 's avonds ook nog eens proberen want anders zou dat wel eens problemen kunnen gaan geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100