mijn jonge parkiet eet niet, wat nu?

Hallo,

Ik heb gister een (heel rustig) parkietje gekocht en ze is 6 weken oud.
Ik heb haar samen gezet met mijn kanarie (geen zorgen ze kunnen het goed vinden en maken geen ruzie).
Natuurlijk heb ik ook kanarievoer en parkietenvoer apart, kanarie snoepjes en parkieten snoepjes apart, en heb voor alle 2 strosgierst.
Waarom eet ze niet en wat kan ik doen?
En hoelang kunnen parkieten zonder eten?

Mvg,
Shamira

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De omzetsnelheid van voer bij vogels is heel groot, dat wil zeggen, dat ze de hele dag door kleine porties eten. Een rustige vogel verbruikt weliswaar minder, maar niet eten is een heel slecht teken. Je kunt haar met een spuitje bijvoeren. Daartoe maak je een heel dunne pap van brinta of nutrix met water en spuit dat in het bekje. Je moet eerst waarschijnlijk de snavel zelf openen tot ze de smaak te pakken heeft. Dat voorkomt dat ze doodhongert. Doe dat voorlopig meerdere malen per dag totdat je ziet dat ze ook ander voer gaat scharrelen.

Een parkiet kan best een paar dagen zonder eten. Gooi wat voer op de grond, misschien kan de parkiet het voerbakje nog niet vinden. Ook wat zaad op je vinger doen en de parkiet het daarvan af laten eten, kan helpen. Maak je je zorgen ga dan met het beestje naar de dierenarts, eet ze een dag of 3 niet, dan moet je dat zeker doen. Let er wel op dat de parkiet drinkt, dat is belangrijker. Als hij een beetje gewend is gaat hij wel eten waarschijnlijk.

Hij krijgt vanzelf echt goed honger totdat hij gaat eten.

Waarom je parkietje niet eet is simpel: stress. Parkietje komt vast net bij de ouders vandaan, en wordt bij een vreemde kanarie in een hokje gestopt. Je zult me vast niet aardig vinden, maar ik vind het dierenmishandeling. Een kanarie en een parkiet horen niet samen te leven, en dat ze nog geen ruzie hebben komt door het feit dat de parkiet nu stress heeft. Als je kanarie over een tijdje, een pootje minder heeft, weet ik wel hoe dat komt... Een parkiet bijt een kanariepootje er zo vanaf, als ze een keer ruzie hebben, of te wild met elkaar spelen... Een parkietenkooi en kanariekooi zijn ook heel verschillend. Bij een kanariekooi zijn de tralies vaak verticaal. Bij een parkietenkooi zijn de tralies meestal horizontaal zodat de vogel kan klimmen. Een kanarie kan niet zo goed klimmen... Denk je echt dat de vogels er rekening mee houden of jij hun voer apart geeft? Ze zullen eten wat ze lekker vinden, ongeacht of dat goed voor ze is. Wat nu? Ga alsjeblieft snel naar de openbare bibliotheek om daar een boek over kanaries en een boek over parkieten te lezen. Als je van je vogeltjes houdt en ze een lang en gezond leven gunt, ga dan snel wat boeken lezen over het houden van vogels. Want waar je nu mee bezig bent is vast heel goed bedoeld, maar erg zielig voor je vogeltjes!!

Zes weken is nog te jong om bij de ouders weg te gaan ik kweek parkieten en laat ze pas weggaan op 8 weken. Een een kanarie en parkiet kan nooit goed gaan als je parkiet ouder is gaat ze heel zeker je kanarie vermoorden (kijk maar eens naar de bek van je parkiet en die van je kanarie

Parkietjes mogen pas weg als ze 8 weken oud zijn deze heeft papvoeding nodig of hij/zij trekt het niet lang.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100