wat moet ik doen als mijn nieuwe kitten van 13 weken te wild speelt met de veel jongere en kleinere kitten die ik al had?

Ik heb de kitten erbij genomen, omdat de kitten die ik al had te jong uit het nest is gehaald en dus een soort van voorbeeldkat nodig heeft. Alleen als Jazzy (de oudere kitten) speelt met Rajah gaat het er hard aan toe, ze bijt en duikt bovenop Rajah die vervolgens piept en probeert weg te komen. Aangezien zij drie keer zo klein is heeft ze geen enkele kans.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als Jazzy geen dikke staarten opzet is het spelen en dan moet je ze hun gang laten gaan. Aan de namen te horen zijn het twee katertjes en dat is ook de beste combinatie. Zelf heb ik het omgekeerde gehad. Een onaangepast kitten die inmiddels 9 maanden oud was met een aangepast kitten van drie maanden. Dat zijn nu elkaars beste vrienden.

De oudere kitten Jazzy is gewend te spelen met haar nestgenootjes, even oude katjes die dit spelgedrag ook vertonen. De jongste Rajah is, zoals je al weet kennelijk...VEEL te jong uit het nest gehaald, dit baby'tje snakt naar z'n moeder en véél jongere nestgenootjes, die dus niet zo ruw spelen, het gedrag is leeftijdgebonden. Wat te doen, een optie zou zijn om Raja bij een moederpoes-figuur te laten opgroeien totdat ze 12 / 13 weken is. Hoe oud is zij nu? Zou je bij het asiel navraag kunnen doen, misschien hebben zij wel een nest waar dit inie minie kitten tijdelijk bij kan? Soms lukt dat.

Doe ze apart

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100