hoe krijg je een bange kat minder bang?

wij hebben sinds gisteravond een heel klein bang katje achterom lopen. we hebben het eten en drinken gegeven, en een kattenbakje neergezet. maar als je te dicht in de buurt komt, rent ze meteen een weg, maar blijft wel achterom. we willen nu eigenlijk heel graag dat ze naar ons toe durft te komen, en ze bij ons kan blijven. maar hoe krijgen we haar zover?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat is wel een heel klein humpie. het is zaak die snel van de straat te halen, voordat hem wat overkomt. ken je niet iemand die graag vist? vaak hebben die grote schepnetten, dat zou ideaal zijn om de kleine te vangen. blijf in ieder geval water en eten aanbieden. spreek het kleintje vriendelijk toe, maar vermijd oogcontact, dat wordt als bedreigend ervaren. succes!

Uit ervaring: Zet het bakje steeds dichter bij je huis en op een gegeven moment zelfs net in je huis en dan nog iets verder en dan de deur dicht. Kattenzorg in Den Haag gebruikt vallen met eten erin om verwilderde katten te vangen, die dan gecastreerd of gesteriliseerd worden en eventueel herplaatst worden of anders weer op de oorspronkelijke plek worden vrijgelaten (met zeker minder nakomelingen tot gevolg).

Ik verbaas me er eigenlijk over dat je het hebt over "bij ons kan blijven". Wie zegt dat haar/ zijn baas niet op zoek is naar de kat ? Zo'n kleintje is al gauw de weg kwijt, vooral als 'ie van schrik is afgedwaald. Dat kan je het toch niet zomaar houden ?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100