wat eten vissen vissen in een kom ?

ik heb geen vissenvoer maar wil wel mijn vis eten geven, hij zit in een kom. wat kan ik hem nog meer geven dan vissenvoer in een potje?

Toegevoegd na 7 minuten:
mijn vissen zijn guppy's

Weet jij het antwoord?

/2500

Als morgen de winkels weer open zijn, kan je weer visvoer kopen, zoals drijvend visvoer, zinkend visvoer, diepvries muggenlarven, gedroogde muggenlarven, levende watervlooien, gedroogde watervlooien. Wil je nu iets hebben om te voeren, dan zou je een heel klein beetje gedroogde broodkruimels kunnen geven, maar nodig is dat beslist niet, een vis kan zonder probleem een aantal dagen zonder voedsel. Je grootste probleem is je vissenkom, die zijn totaal ongeschikt voor vissen, het gaat er dus niet om, wat je vis moet eten, maar meer hoe lang hij nog zal eten!

Hangt van de vissen af die je erin hebt en een kom Tja niet doen dus Heb je er goud vissen in droogvoer is goed en plantjes daar zijn ze gek op maar weet niet voor hoelang want ze voelen zich echt niet happy in een kom. Als je het nog niet hebt gekocht GEEN KOM maar een leuk bakje met filter!!

Wat elke vis lekker vind zijn watervlooien! Nu te vangen in elke sloot. Wel even afspoelen en dan laten genieten!

Eerst en vooral: het belangrijkste wat je je vissen meer kan geven is een echt aquarium. Guppy's (en eigenlijk geen enkele vis) horen niet thuis in een kom. Dat is pure dierenmishandeling. Een guppy heeft een aquarium nodig van minstens 60 liter! Wat de voeding betreft: je kan ze altijd een heel klein stukje komkommer geven, dat zullen ze wel lusten. Maar in principe kan het geen kwaad als ze dagen (of zelfs weken) geen eten krijgen. Dus of je nou meteen in paniek moet slaan omdat je potje op is? Nee hoor. En als je dan toch om nieuw visvoer gaat. Kijk eens naar het diepvriesvoer dat wordt aangeboden ;) Nu het antwoord op zich is gegeven het persoonlijk advies: ik interpreteer je vraag als volgt: je bent vissen en een kom gaan halen en bent een potje visvoer vergeten. Mooi, nu heb je drie keuzes: 1. Je brengt de vissen terug of zorgt voor enige andere opvang. 2. Je biedt ze een deftige huisvesting. 3. Je gaat door het leven als dierenbeul. Naar de voedingbehoefte van de vissen dan: In dat eerste geval geef je ze best geen eten tenzij je meer dan 3 weken naar een deftige opvang moet zoeken. Je ververst het water dagelijks voor de helft. In dat 2de geval voorzie je een deftig aquarium met filtersysteem, planten e.d. doe je daar een klein beetje vlokvoer in en laat je dat 2 weken indraaien (zonder verdere toevoegingen!), daarna zet je je vissen er in over en voeg je een beetje sera ectopur toe omdat de verhuis naar het nieuwe aquarium gepaard zal gaan met wat stress. In tussentijd geef je geen eten en ververs je dagelijks het water voor de helft. In dat derde geval maakt het niet uit of je voert of niet. Als je niet voert zullen je guppen verhongeren. Voer je wel dan zullen ze zichzelf vergiftigen.

Wij voeren onze Koi karpers in de vijvers weleens wat droge pasta, ik weet niet of dit ook aan guppies gegeven kan worden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100