Wat te doen aan een kat die elke kabel kapot maakt waar ze bij kan?

Hoihoi,
Wij zijn ten einde raad door onze lieve poes. Ze is er dol op om kabels door te bijten, type kabel maakt niet uit al lijkt ze het liefst die dunne oplaadkabels te slopen.

We hebben alle kabels weggewerkt die weg te werken valt, maar sommige kabels zoals een computer muis, toetsenbord of hdmi kabel van je scherm kan je eenmaal niet de heletijd ontkoppelen, waardoor we verplicht elke avond onze bureau veiligstellen met kussens. Als we kabels in een kast doen, doet ze haar uiterste best om die kast open te krijgen en vervolgens de kabel eruit te halen en te slopen.

Ik heb het internet al afgezocht naar tips, we hebben van alles al geprobeerd. (Plantenspuit, peper, sambal, ducktape, niet meer spelen met touwen, kauwstokjes want misschien kauwbehoefte) maar niks lijkt te helpen..

Ik speel elke avond met haar, na haar behoefte, soms 10 minuten soms een uur. Er is echter ook geen regelmaat in te vinden. Er is vaak iemand thuis, ze zijn per week ongeveer 2 middagen alleen.

Ze is niet de enige poes, maar wel de enige die het doet.

Hebben jullie advies?
Het lijkt zich meestal snachts af te spelen. We wonen in een studio, dus kan haar snachts niet in een slaapkamer doen

Toegevoegd op 01 november 2019 11:28: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Koop kabelgoten. Deze zijn te koop bij bouwmarkten in diverse vormen en kleuren. Sommige kun je tegen de muur of een meubelstuk vastzetten, terwijl anderen alleen de kabels samenbundelen. Ongeachte welke soort je kiest, zijn dit plastic afdekkingen voor je kabels waar een kat niet doorheen kan bijten. Houd echter in gedachten dat dit typisch gedrag is van jongere katten die aan het wisselen zijn, en zelfs de meest toegewijde kabelbijters groeien er meestal overheen.

Er bestaan speciale schrikdraad apparaten voor katten. Wellicht kun je er een tijdje eentje lenen en anders kopen. Lekker laten bijten in een stukje kabel dat je er speciaal voor dit doel neer legt. Na een paar, helaas, pijnlijke ervaringen zal het probleem snel over zijn. Ja, het is hardleers, maar je moet wat..... Met het doorbijten van 220V kabels, zoals nu gebeurt krijg je uiteindelijk hetzelfde effect, maar of je kat dat dan nog na kan vertellen is twijfelachtig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100