Kan witte stip bij vissen (guppies) vanzelf over gaan?

Een beetje natuurlijke selectie kan geen kwaad in ons kleine aquariumpje waar momenteel nog 1 paartje volwassen en 20 baby-guppen rondzwemmen, maar het zou toch wel leuk zijn al er een paar zouden overleven. We begonnen met 3 volwassen guppen en er zijn twee weken geleden 80 kleintjes geboren, toen brak de witte stip dus uit.

We wonen in Korea en hebben ze hier voor een habbekrats op de markt gekocht en willen geen fortuin aan geneesmiddelen gaan uitgeven (want dat zou hier bestwel eens behoorlijk duur kunnen zijn als we t al zouden vinden).
Kunnen ze er, als ik het aquarium goed schoonhoud, vanzelf bovenop komen of zijn ze allen gedoemd te sterven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, witte stip is eigenlijk een parasiet, en deze gaat zonder behandeling niet over. Als je het onbehandeld laat is gaan al je vissen dood, maar op een langzame onprettige manier. De parasiet doet veel schade aan je vissen. Je kan dus beter gewoon een geneesmiddel kopen, ook vissen hebben recht op een juiste behandeling.

Vanzelf kan het niet overgaan. Er bestaat echter wel een manier om het te laten overgaan zonder medicijnen en dat is gewoon de temperatuur verhogen tot 31 °C. Na een aantal dagen mag die temperatuur langzaam weer naar beneden gehaald worden. Eventueel enkele malen herhalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100