Mijn kat vangst steeds muizen en daar wil ik vanaf, tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Doe je kat weg. Een andere oplossing zou ik niet weten. Het is namelijk natuurlijk gedrag van een kat om af en toe een klein diertje te verschalken. Ga je je kat binnenhouden dan ga je sowieso in tegen het natuurlijke gedrag van je kat. Accepteren dus....of je kat wegdoen.

Het zit in de natuur van een kat dat hij op jacht gaat. Wil je dit niet hebben, zorg er dan voor dat er voor de kat niks te jagen valt. Beste manier is, om er dan voor te zorgen dat je kat niet meer naar buiten kan. Geef hem ter compensatie een paar speeltjes. Als je muizen in huis hebt, dan is het juist nuttig, dat de kat ze vangt, maar dat zal je hier denk ik niet bedoelen.

Binnenhouden; dan kan je kat niets vangen en je 'kado doen' belletje om; je geeft een (prooi)dier dan de mogelijkheid om te vluchten voordat je kat hem vangt. Dit zouden alle katten eigenlijk moeten; scheelt een hoop vogel en muizen leventjes.... Sommige diertjes worden dan alsnog gedood, maar het geeft ze wel een eerlijke kans. Als je dit niet wilt/kan dan zal je kat muizen en vogels blijven vangen. Je kunt het hem niet afleren. En het geven van het presentje (prooi) kun je eigenlijk ook niet voorkomen; je beledigd hem. Je kunt niet anders doen dan ermee te leren leven...

moet ik deze vraag nu serieus nemen? je haalt een roofdiertje in huis, waarvan de voornaamste prooi bestaat uit kleine knaagdieren, en dan beklaag je je erover dat het beestje muizen vangt? het moet toch niet gekker worden. samengevat: natuurlijk gedtag moet je niet af willen leren, dat is een heilloze weg.

Als jouw kat dit muizen binnen vangt dan mag je juist blij zijn! Muizen in je huis is echt heel onprettig! Als hij ze buiten vangt dan kan je maar een ding doen en hem niet meer buiten laten. Maar echt afleren kan je het natuurlijk nooit. Het is en blijft een roofdier en zal altijd muizen blijven vangen. Dus nee, geef het maar op! Wees blij dat hij de muizen uit je huis weghaalt!

Geef je kat speeltjes om mee te spelen.. Vaak vangen ze de muizen om mee te spelen..opeten gebeurt niet vaak..Dus het is niet voor overleving..het is meer om hun motoriek te oefenen..hun jachtinstinct te trainen.. Ze doen het ook vaak voor hun baasje.. Hun manier van bedankt zeggen..een kado zeg maar... :) Tegenhouden kan je alleen op een onnatuurlijke manier en dat zou zielig voor het beestje zijn.. Maar meer met hem spelen en speeltjes geven kan de interesse voor muizen wegnemen..

De kat voor het donker binnen roepen, muizen zijn nachtdieren. Ook veel veiliger voor de kat want s nachts worden juist de meeste katten aangereden. Nog een voordeel hiervan is dat je jou kat(ten) nog eens ziet (als je overdag werkt). Je kan met hem spelen hem verwennen met iets lekkers en hij kan gezellig bij jou slapen. (ik doe het altijd zo, binnen roepen voor het donker, kattenluik op slot en dan een lekker maaltje geven)

De mijne doet dat ook dus kijk ik 's avonds als ik hem binnen laat eerst of hij voor de deur aan het dollen is met een muis. Zoja, mag hij er nog niet in tot hij klaar is met ravotten. Hij laat de muis, dood, meestal bij de achterdeur liggen. Volgende dag veeg ik hem, met afgewend hoofd, op een blik en gaat hij in een plastic zakje de vuilnisbak in. Moet er wel bij zeggen dat ik geen kattenluik heb, dus ik heb makkelijk praten. Als je een luik hebt moet er dus een knipje op totdat je zeker weet dat hij geen muis meesjouwt.

Dat komt doordat je kat zo kattig is. Ook een kat is een roofdier en dat zal je nooit afleren. Een koe kan je ook niet af leren gras te eten, dan moet je de koe weg doen, of in jouw geval de kat.

De ultieme tip: Doe het beestje een belletje om de hals! Dit belletje zal alle potentiele prooien tijdig kunnen waarschuwen...!

Deze kattengedragsdeskundige heeft hierop een ERG interessant En in mijn ogen grappig antwoord: http://kattengedrag.forumup.nl/post-5440-kattengedrag.html " Het houdt vanzelf op als je katten zien dat je zelf ook al goed kunt jagen. Zolang ze weten dat jouw jacht capaciteiten die van een kitten nog niet benaderen, zullen ze dode prooi voor je meebrengen. Qua ontwikkeling schatten ze je dan in op een leeftijd van een week of 4-5. Zodra je hebt laten zien dat je zelf prima kunt jagen en prooien meebrengt is dit gedrag over. Kortom: in de ogen van je kat ben je een slechte jager en daarom moet je nog gevoerd worden en leren met prooi dieren om te gaan. Leer het en het brengen is voorbij." Dus Roebel...Of beleefd hun gulle gift accepteren.. of je nagels laten groeien ;)

Een belletje zal helpen Maar brengt ie ze ook bij je ? zeg maar als kadootje dat betekent dat hij zich erg aan je hecht hij is echt gek op je Dus straffen zal ie niet snappen heeft geen enkele zin

Wel een beetje onhygiënisch, maar eigenlijk moet je de muizen gewoon laten liggen, desnoods buiten voor de deur. Zo laat je de kat weten dat je geen interesse hebt in zijn "kado"en neemt ie ze niet meer mee naar huis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100