Is het slecht voor een klein hondje, als deze niet de hele dag door naar buiten kan, maar heel af en toe op een toiletje thuis zn behoefte moet doen?

Het gaat me vooral om gezondheid wat betreft behoefte doen.
Beweging zou hij dan thuis en wanneer hij buiten is genoeg krijgen.
Ik heb geen specifieke tijden (dit is allemaal een voorbeeld) maar voor te stellen dat het bijvoorbeeld tussen 13:00 en 16:00/17:00 is?
Hoelang kan een hondje overdag zonder behoefte doen?
Hoofdvraag: En is het dus slecht dan het hondje dan eventueel gebruik maakt van een soort toiletje/'kattenbak'?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee ,dat is niet slecht. Als je inderdaad daarnaast de hond genoeg beweging geeft. Het hondentoilet Moet je wel aanleren /trainen daar komt nog wel wat voorkijken. Doe je dit niet dan is het wel zielig omdat ze dan haar behoefte in huis gaat doen waar het niet hoort of het heel lang gaat ophouden totdat het pijn doet.

Uiteraard heeft het niet de voorkeur om een hond urenlang alleen te laten. Mits goed getraind en na enige gewenning kan uw hond gerust 4-6 uur alleen zijn zonder dat dit tot schade leidt (hoe zou je anders nog ooit naar een feestje of iets dergelijks kunnen) . Wel moet uw hond genoeg beweging en aandacht krijgen.

Ja slecht,wat is slecht in dit geval? In principe vind ik dat een hond buiten zijn behoefte hoort te doen,de hond moet geuren kunnen opdoen,even kijken[ruiken][ wie er voorbij is gekomen. Een hond die goed zindelijk is gaat ongeveer drie keer per dag naar buiten waarvan twee keer een behoorlijke wandeling in hoort te zitten en dan niet van een kwartiertje,maar zeker één wandeling van 1 1/2 a 2 uur waarbij je de hond de nodige beweging geeft in de vorm van speuren,spelletjes met de bal en natuurlijk spelen en rennen met andere honden. De tussenliggende tijden tussen uitlaat beurten zijn gemiddeld zo'n 8 uur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100