Waarom likt mijn konijntje mijn hand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlij kzijn je handen wat zoutig. Dat vinden ze lekker. Toegevoegd na 1 minuut: Daarnaast is het elkaar wassen een teken dat ze elkaar 'aardig' vinden: http://konijn.dierentrainer.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=46 Likken Bijvoorbeeld hand/arm/hoofd. Verzorging, een teken van vriendschap en vertrouwen. Indien uw konijn bij u likt is dat een goed teken. Voor konijnen kan het wassen ook met hiërarchie te maken hebben. Degenen die gewassen wordt kan de dominante zijn.

Omdat dat is aantegeven dat het konijn jou aardig vind. En alles heeft wat hij kan wensen. Dit omdat een konijn immers niet kan praten, zo brengt een konijn het over naar de mens door te likken, tegen te stribbelen of te bijten.

Veel dieren die je hand likken gaat het om het zout dat op je huid zit. Het is geen teken van genegenheid.

Omdat hij je lief vind.

je kan bij een heel aantal dieren niet zien of ze een emotie tonen aan je, zo ook niet door het likken van je hand. het likken aan je hand is, omdat je hand 9 van de 10 keer veel zout bevat, en aangezien een dier zout moet hebben om zijn vocht langer te kunnen behouden, net als de mens, likken ze dat van je hand af, omdat ze dat ruiken. als je merkt dat je konijn veel aan je hand likt, zou ik eens een liksteen voor knaagdieren kopen bij de dierenwinkel, die bevat namelijk zout wat het dier dus daar vanaf kan oplikken, in plaats van je hand af.

Omdat ieder levend wezen een klein beetje zout nodig heeft. Dus ook jouw konijntje. Aan je handen zit vaak zout, dus dat likt het konijntje er af. Vind je dit niet prettig, dan raad ik je aan om een liksteen te kopen. Dit is een zout blok, waar het konijntje aan kan likken wanneer het zout nodig heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100