Poes (Britse Korthaar, 7 maanden) moet volgens die dierenarts 40g droogvoer per dag krijgen (2 x20), is dat wel genoeg?

Eerst gaven we ze zoveel als ze at, nu sinds twee weken krijgt ze de 40g. Echter probeert ze nu alles, eten of niet, op te eten. Ze is duidelijk nogal hongerig.

Wij vragen ons nu dus af of die 40g wel echt genoeg is voor zo'n beestje dat nog in de groei is.

Weet jij het antwoord?

/2500

over die 40 gram kan ik niets zeggen: geef je hoogwaardig voer met veel vlees, of supermarktvoer wat bol staat van de granen? verder is twee keer per dag eten krijgen voor iedere kat te weinig. volgens hun natuur eten katten dagelijks tussen de 15 en 20 keer een klein hapje. na drie uur is hun maagje leeg; een kat die tweemaal daags gevoerd wordt, heeft dus 18 uur honger! je beestje is nog in de groei, en moet onbeperkt kunnen eten. dreigt je kat, na castratie bijvoorbeeld, te dik te worden, dan kan je haar laten werken voor de kost, door brokjes te verstoppen of voerpuzzels te gebruiken. voerpuzzels zijn voor veel geld te koop, maar ook makkelijk zelf te maken van huis- tuin- en keukenmateriaal. dierenartsen zijn medisch onderlegd, maar wat voeding en gedrag betreft zijn ze niet deskundig, tenzij ze zich hier apart in hebben verdiept.

Op het moment dat een kat altijd eten heeft, zal ze niet meer eten dan ze nodig heeft. Ik neem aan dat ze geen ziekte heeft of overgewicht? Dan kan je dat gerust doen. Honger laten lijden is ook zo sneu! Doen wat jij denkt dat goed is, jij kent het beestje.. Tenzij je aankomt zetten met frikadellen met mayo.. Dat lijkt me niet zo goed ;)

Of dat voldoende is hangt een beetje van kat tot kat af. Hangt ook een beetje af van haar huidige gewicht. Britse kortharen hebben nogal eens de neiging te zwaar te worden dus misschien dat er daarom wordt geadviseerd ze minder te voeren? Een poes van 7 maanden hoort tussen ongeveer 2 en 3 kg te zitten qua gewicht. Als je denkt nu te weinig te geven en je poes zit qua gewicht niet boven 3 kg lijkt me het dan ook niet strikt noodzakelijk. Bij een te hoog of te laag gewicht het hoe dan ook verder met je dierenarts bespreken. 2 keer per dag voeren is voldoende voor een volwassen kat (voor een kitten tot 6 maanden niet! Bij jou zit dat dus al ok). Vaker mag natuurlijk altijd maar hoeft niet. Blijft je poes te gulzig dan is een voederlabyrinth misschien geen slecht idee (zie link)

Bronnen:
http://uk.hagen.com/Cat/Feeding/Accessories/50745

meestal staat er op de zak voer wat ze aanraden, maar zelf heb ik altijd een bak brokken staan en kunnen ze naar behoefte eten. Mijn ervaring is dat ze nemen wat ze nodig hebben....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100