We hebben twee cavia's in een buitenhok staan (opgeknapt konijnenhok). Hoe kan ik voorkomen dat ze het niet al te koud krijgen in de naderende winter?

Bij welke temperatuur wordt het voor de dieren echt té koud?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je cavia's buiten staan in de winter da moeten ze het wel gewoon zijn, en niet bv: in de zomer buiten, dan even binnen omdat je vond dat het te koud werd, en dan door bv de stank terug buiten willen zetten al het ijs koud is. Ze moeten vanaf dat het kouder begon te worden, het zo stilletjes aan buiten wennen, mijn cavia's leven ook buiten, maar zijn dat ook gewoon, ze leven in een schuur dus de wind kan er wel niet bij, dat is een voordeel. Als je de hokken lekker warm maakt, gaan de cavia's niet sterven, al mijn cavia's hebben het overleefd vorige winter!! Hoe doe je dat nu? Wel eerst en vooral als je een schuur of tuinhuis hebt, zet ze er dan zeker in!, als je dat niet hebt zou ik het ook al overwegen om ze binnen te zetten maar als dat niet gaat, dus als ze buiten staan in een schuur of niet dan moet je doeken over de kooi leggen, maar ook zorgen voor genoeg zuurstof, de drinkbus kan je bv, een mouw van een oude pul over trekken zodat die minder rap bevriest, het eten moet je vaak vervangen, aangezien dat dat ook gaat bevriezen en dat is absoluut niet gezond is, in de dierenwinkel vind je ook vaak lekker zachte mandjes voor knaagdieren, ik raad je aan die te gaan kopen! Oude kledingstukken kan je ook in de kooi leggen, en hun slaaphuisje er mee bedekken, maar dan moet je wel zorgen dat ze er niet in kunnen stikken, en bv een deel tussen de tralies steken, en je kan ook een handdoek over de tralie hangen zodat je cavia's precies een tentje hebben. Zeker heel veel hooi en/of stro en bodem bedekking in de kooi, en vaak genoeg uitkuisen, want de urine van de cavia's bevriest ook. Wel zowiezo als ze niet in een schuur staan binnen zetten want met al die sneeuw en regen, gaat het echt niet leuk zijn voor de beestjes, en is er een grote kans op sterven! Ik heb nu onder tussen al 10 cavia's gehad en ik heb er nu nog 6, de andere 4 zijn op een normale leeftijd gestorven, en hebben buiten geleefd! JE MOET ZEKER DE HOKKEN OP EN VERHOOG ZETTEN, WANT DE KOU KOMT UIT DE GROND, DAN HEBBEN ZE DAAR AL GEEN LAST VAN! Kijk ook nog eens op deze site(heel veel info over cavia's): http://www.degrotecavia.nl/ en hier zie je nog meer antwoorden van mensen waarvan de cavia's buiten staan: http://www.kippenforum.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=91&t=37459 Toegevoegd na 23 uur: Dus het beste als je geen schuur of dergelijke hebt, zet je ze toch het beste binnen

Cavia's moeten een redelijk stabiele temperatuuromgeving hebben en niet te koud, zeker niet in de winter. Tempreratuur niet beneden 12 C. Ook bij hoge vochtigheid kun je wachten op problemen, en dat komt rond deze tijd erg vaak voor. Mijn advies: haal ze naar binnen om te overwinteren. Had je eigenlijk al moeten doen.

Bronnen:
http://www.guineapigcages.com/location.htm

Het hok moet in elk geval droog en tochtdicht zijn! Een dikke laag stro/zaagsel helpt. Voldoende voer en water maken de zaak compleet. (De minimum cavia-temperatuur weet ik niet.)

Caavjes kunnen in de winter niet buiten blijven. Daar kunnen ze niet tegen. Als je ze niet in huis kan of wil hebben, kun je het hok in een verwarmde schuur of garage zetten.

Wij hebben de cavia's zomer en winter buiten. Het hok wordt in de winter wel helemaal omgeven door strobalen en in het hok zelf ligt ook behoorlijk wat stro zodat de diertjes het niet te koud kunnen krijgen. Zorg dat het hok beschut is tegen koude en vocht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100