Mijn hond kan niet goed omgaan met andere honden. Als er een hond in de beurt is gaat hij blaffen, bijten en grommen.Wat moet ik doen???

mijn hond gaat blaffen, grommen en bijten tegen andere honden. Bij meisjes minder maar bij grote zwarte honden meer. Dit is heet irritant bij het uitlaten. We zijn al naar een cursus geweest maar dat heet niks geholpen. Wat moet ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga met uw hond naar een hondentraining, hierdoor zal uw hond socialiseren met andere honden. Toegevoegd na 49 minuten: Een hondencursus (spelletjes doen) en een hondentraining (gedragstraining) zijn twee verschillende dingen.

je moet hem blijven corrigeren: nee! zeggen en hem met het uitlaten nóóit voor je laten lopen, maar naast je. kijk 's avonds 19.00 uur op nat.geo. naar cesar millan, hij behandelt al dit soort problemen en leert de mensen/de bazen wat ze moeten doen. het zijn de mensen die niet weten hoe zich te gedragen, zodat de hond het goed doet. succes!

Op zoek naar een andere hondencursus. De cursus die je hebt gedaan, heeft niet geholpen. Zoek een andere waar ze andere manieren hebben om de honden te trainen. Net zo lang, tot je wel je hond gewoon kunt uitlaten. Cursussen die gericht zijn op IPO (VZH) zijn vaak erg consequent en duidelijk, daar zou je misschien vinden wat je nodig hebt. Toegevoegd na 28 minuten: Ik zie, dat Theo een onderscheid maakt tussen cursus = spelletjes (vind hij) en training = gedragsverandering. Ik vind het best, dan moet je op zoek naar een TRAINING die VZH doet. Aan spelletjes doen heb je inderdaad niks.

Bronnen:
http://www.raadvanbeheer.nl/verenigingen-e...

Mijn hond, 7,5 maanden, heeft ook schrik voor grote zwarte honden. Haar reactie daarop is staart tussen de benen en bij mij veiligheid zoeken. Er is nooit iets gebeurd waardoor ze dit gedrag vertoond. Een andere hond uit de buurt stormt juist op zulke honden af en vliegt ze aan. Dit is ook een jonge hond waar niks dramatisch mee is gebeurd. Ik hen een ridgeback, die ander is een stafford. Míjn hond laat ik wennen aan zwarte honden. Samen erop af, laten zien dat ie niet eng is, ik haal dd zwarte aan en ga er even mee spelen. Dan durft mijn hond ook steeds meer. De stafford houden we aan de lijn. Zodra hij een zwarte hond ziet en zijn houding veranderd, leiden we gem af. Een klein tikje in de lies, een knips voor de neus langs. Vervolgens doen we iets met de stafford. Met een rak speken oud. Zodra hij weer kijkt naar de zwarts op een foute manier volgt er meteen correctie. Soms is 'uh uh' zeggen al voldoende. Dit moet je doen voor het grommen. Kijk goed naar je hond en zie wanneer de houding veranderd. Dán reageer je al.

Een gewone cursus zal inderdaad niet helpen bij dit gedragsprobleem. Hier moet een trainer bij komen die gespecialiseerd is in het gedrag van honden en je hierin kan leiden. De tip over Cesar Millan was al eerder gegeven,ja je ziet dit probleem vaak voorbij komen,maar om op je eigen houtje dit probleem te verhelpen,raad ik je niet aan dus op zoek naar een gedragstherapeut voor je hond is het beste.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100