Ik zoek goedkoop voer voor mijn kat die blaasgruis heeft. Er is voldoende bij de dierenarts, maar naar mijn gevoel erg duur.

Mijn kat is geopereerd aan blaasgruis. Zijn voedingspatroon moet veranderen. Het is niet dat ik te gierig ben,want ik heb alles voor het beestje over. Ik heb meer het gevoel dat je word belazerd als je een zak voer van €30,-/kg moet betalen voor goed voer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik koop het ook niet bij de dierenarts, veel te duur! 30 euro voor 1,5 kg. Koop het van Prins, bij broekhuizen in de Meern betaal ik 25,95 voor 3 KG. Nog niet goedkoop, maar wel veel voordeliger, en de zelfde samenstelling. Toegevoegd na 32 seconden: http://www.broekhuizens.nl/

Hill,s precription c/d verkrijgbaar bij de dierenarts 48.05 Toegevoegd na 1 minuut: 5 k.g

ik heb ook de brokjes van het merk Prins, die hebben 2 soorten voer. Vitalcare Struvite, die je kan gebruiken als je kat op dat moment nog blaasgruis heeft. De ander is Vitalcare Adult, die voorkomt de vorming van kristallen en werkt dus preventief. als je je kat namelijk altijd voer geeft tegen blaasgruis is dat namelijk niet, mag je maar 3 maanden achter elkaar geven. Ik ben er zeer over te spreken, onze kat heeft geen last meer van blaasgruis en hij vindt de brokjes ook smakelijk. De prijs kwaliteitverhouding is gewoon erg goed. Je kan het voer kopen o.a. bij de dierenwinkel, verkooppunten staan op de site van Prins, google maar zou ik zeggen. ik hoop je hiermee geholpen te hebben!

Bronnen:
http://www.prinspetfoods.nl/kat/voeding/vi...

Dierenartsen zijn met name heelmeesters voor dieren, maar weten (leren ze ook niet tijds de studie ;-)) nauwelijks iets over welke voeding ook voldoet. ipv dure merken als Hill's enz aan te bevelen. Het is zeker geen slecht voer hoor, maar er zijn veel meer en goed werkende alternatieven! Je kan rustig ook bv de brokken bij Lidle kopen, maar doe er ook wat goedkoop blikvoer(gemiddeld 80% water) bij om de vochtbalans van je kat intact te houden. Blaasgruis vormt zich als de zuurgraad laag is en veel katten zijn geneigd te weinig te drinken. Voorkomen is beter dan genezen, ook voor je portemonnee :) Preventief en zeker niet zo duur als a-merkvoer zijn regelmatig cranberry capsules, dosering naar gewicht kat, aan te bevelen..zorgt voor herstel zuurgraad en kan zelfs bestaande blaasontsteking zonder kuur al verhelpen. Ook heb ik uitstekende ervaringen met dit: http://www.sensipharm.nl/product.php?id=139 Naar verhouding ook niet zo duur en makkelijk toe te dienen door wat nat/blikvoer. Verder is belangrijk dat je kat geen sterk zoute dingen zoals lekkere stukjes kaas (veel natrium en calcium krijgt of kan jatten stiekem :)

het hierboven genoemde voer van prins is een goed alternatief om te geven. ga geen goedkope supermarktbrokken geven, want gruiskatten hebben de neiging terug te vallen, en dan ben je verder van huis. wat je zou kunnen doen als je kat het lust, is naast de brokjes rauw vers voer geven. zo geef ik eendagskuikens, gemalen kippenkarkas, kippenhartjes, levertjes, niertjes, lamshart, koolvis enz. gezond en goed te betalen. dit advies is gebaseerd op de veronderstelling dat je kat struviet had. mocht dat niet het geval zijn, en had je kat oxalaat, dan zou ik me streng aan het advies van je dierenarts houden, en niet zelf gaan experimenteren. een herhaalde operatie zitten jij noch je kat op te wachten.

Geef je kat svp géén supermarktvoer of blikvoer! De meeste merken voegen zout als smaak-lokkertje en dat mag een kat helemaal niet hebben, en zeker niet als hij blaasgruis heeft (gehad) Het kan altijd terugkomen en vaak gebeurt dat dan ook. Trouwens mijn poes Miepie heeft geen blaasgruis maar wel blaasproblemen als ze dat voer krijgt, en gaat dan op bed plassen. Nu gebruik ik Prescription C/D van Hills en ze heeft al bijna een jaar geen problemen meer gehad! Ik betaal 24,00 voor een zak van 2 kilo, 5 kilo is te duur voor me ineens. Ik heb niet veel geld maar mijn poezebeest is me alles waard.

Het zijn juist de brokken die blaasgruis veroorzaken. Ooit een kat in de natuur brokken zien eten? Wat eten dieren zoal in de natuur? Een hond of kat eet vers rauw vlees!! Mijn hond eet al vanaf zijn geboorte Carnibest, uitgebalanceerde voeding van rauw vlees, met pens, beetje rijst enz. Hij is bijna 9 en we zijn nooit!!! met hem naar de dierenarts geweest. Carnibest verkoopt ook kattenvoer. Helemaal aangepast aan de behoeftes van een kat. Katten zijn echte vleeseters en hebben voedsel nodig met veel dierlijke eiwitten er in. Helaas is het zo dat in alle droge voedingen veel granen verwerkt zijn, waardoor de alvleesklier van katten overbelast kan raken. Het is een onnatuurlijke voeding voor katten. Bovendien kunnen er door droge voeding mineralenophopingen ontstaan in o.a de blaas, waardoor blaasgruis ontstaat. Door Carnibest te verstrekken aan uw kat, zorgt u ervoor dat de kat voldoende vocht binnenkrijgt wat zorgt voor een goede waterhuishouding in het lichaam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100