mijn kat/ kitten van 5 maanden eet véél. Toen ik hem kreeg (8wk) moest er altijd eten voor hem klaarstaan. Moet dit nu nog steeds?

Het is een kater en word al behoorlijk groot en sterk, maar heb het idee dat hij wat dikker begint te worden. Ik vraag me af of ik hem nu nog steeds continu eten moet geven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

jouw kater heeft nu de leeftijd om hem te laten castreren. na de castratie is het goed in de gaten te houden of hij niet dikker wordt, maar houd in je achterhoofd dat katten zo'n 18 keer per dag iets eten. ik zou dus onbeperkt blijven voeren, en mocht hij dikker dreigen te worden aan voedselverrijking gaan doen; hem dus laten werken voor zijn eten, dmv verstoppen en voerpuzzels.

Ik doe s'morgens harde brokjes in het etensbakje van mijn kat en daar eet hij de hele dag door een klein beetje uit. Volgens mij is dat ook het beste hoor,de meeste katten eten zo dat ze elke keer een klein beetje eten. Ik geef hem er dan ook nog regelmatig een stukje kortgekookte vis of vleesbrokjes bij. Mijn kat is niet te mager of te dik dus het zal wel goed zijn zo.

Katten over-eten zich zelden. Dus ja, altijd eten laten staan. Wordt je kat echt te dik, dan kan je later dieet-voer proberen, maar je kat is nog maar 5 maanden, dan kan je nog niet echt zien of hij te dik wordt. PS castreren is pas als ze volwassen zijn, rond 9 maanden. Vraag daarvoor maar advies aan je dierenarts. Toegevoegd na 4 minuten: Ik zie op een sie van een dierenkliniek dat het rond 6-7 maanden is, het castreren.

Bronnen:
http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100