Wat betekent het als een kat voor de kattenbak aan het krabben over de vloer is? Zowel voor als na de bak te hebben gebruikt.

Ik heb een kater van 4,5 en sinds 2,5 maand een kitten erbij. Gaat super goed tussen hun twee en ze zijn redelijk dol op elkaar (Moos is af en toe niet helemaal gediend van de vele speelkwartiertjes maar spelen met haar vind hij meestal super leuk en hij likt Zus meerdere keren per dag helemaal schoon en ze slapen vaak samen)

Nu heeft Moos al een paar keer naast de kattenbak geplast, wel alleen als er een uitloopmat voor de bak ligt dan doet hij het daarop. Ik schep elke dag de kattenbak uit en maak heb 1 x per week a 1,5 week helemaal schoon.

Het viel mij van het weekend op dat hij over de vloer heen krapt voor en na hij naar de bak is geweest. Vanmorgen heeft hij dit ruim 5 minuten gedaan.

Weet iemand wat dit betekent?

Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

hou dat wildplassen in de gaten; wellicht is het verstandig even een vers plasje na te laten kijken. verder is het verstandig meerdere bakken te geebruiken, op afstand van elkaar. sommige katten zijn ware meesters in het krabben; je zou denken dat ze op weg naar australie zijn. verder is het mogelijk dat je de plasplek iig voor de kattenneus niet schoon genoeg hebt gemaakt, en dat hij probeert dit geurspoor te bedekken. plasplekken maak je het best schoon met biotex groen; dit moet je wel een tijd in laten weken. dan spoelen en nabehandelen met schoonmaakazijn. zo ruikt zelfs de kat het niet meer.

Territorium afbakening Krabben wordt gebruikt als onderdeel van territoriale communicatie; de kat markeert zijn leefgebied. Kliertjes, gelegen tussen de voetzooltjes van de kat, scheiden geurstoffen (feromonen) en zweet af, die na menging een unieke geur vormen. Wanneer de kat met zijn nagels over een oppervlakte krabt, wordt deze geur afgezet en de combinatie van een markering, afgevallen nagelschede en de geur zorgen voor een sterke zichtbare en ruikbare boodschap voor andere katten. Dus puur territoriumgedrag naar de kitten.

Bronnen:
www.licg.nl/11w/

Een ingebakken instinct om iets grondig onder te graven. Zo grondig dat de kat niet alleen alles werkelijk in de kattenbak ondergraaft maar ook buiten de kattenbak een beetje graaft. Om diezelfde reden kan je dit fenomeen bij sommige katten zien na het eten. Dat een kat naast de bak gaat kan verschillende redenen hebben. De meest voorkomende oorzaken (die op jou situatie van toepassing zijn): - In de kattenbak gaan doet pijn, dus 'liever' ernaast. - Kat moet nog leren op de kattenbak te gaan? - Angst, bedreigt voelen, onzekerheid,... - Kattenbakvulling niet gewoon. - Kat gestoord tijdens een vorig kattenbakbezoek? - Misschien moet de kat van ver komen en kan ze het zo lang (nog) niet ophouden? De ruimte waar de kat komt dus beperken. - Plotse veranderingen in de omgeving. Als je de oorzaak kent dan is de oplossing nabij. Je kan de oorzaak dus proberen zoeken door uit bovenstaande lijst te elimineren. Lukt dat niet dan wordt het tijd om dit probleem met je DA te bespreken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100