Waarom ligt mijn kat graag op mijn nek?

Toen ze klein was, was het schattig. Nu ze acht maand is wordt het lastig(nog steeds jong maar groot). Ik kan en mag mijn hoofd niet draaien, want dat ligt niet lekker laat mevrouw merken... Veel draaien, zuchten en ploft neer. Ontzettend lief en grappig is ze, maar waarom geen andere plek?

Toegevoegd na 2 uur:
Ze ligt met haar rug naar mijn nek. En altijd haar kopje bij mijn rechterschouder of wang. Maar de antwoorden die ik tot nu toe gekregen heb, geven me ook wel een beeld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je kat ligt daar gewoon graag omdat je het hem hebt aangeleerd toen hij klein was. jong geleerd is oud gedaan, en het is natuurlijk een heerlijk warm plekje, wat naar zijn idee nog best past. zo ken ik een kat die als kleintje altijd in het stokbroodmandje lag. hij ligt er nog steeds graag, maar is inmiddels zo groot dat je het hele mandje niet meer ziet, zo stulpt hij er overheen :)

Ik geloof dat elke kat zijn eigen tik heeft waar ze graag liggen. Onze vorige kat lag bijv. graag in doosjes of normaal op schoot. We hebben nu weer een vrij jonge kat van 1,5 die graag als een babytje in je armen ligt of met de pootjes op schoot en de hoofdje op het dijbeen.

Onze kater doet dat ook het liefst, bij mijn man dan want die laat het toe, mijn zon ook maar mij is hij te zwaar en ik zet hem dan altijd weer op de grond. Toch probeert hij het wel eens af en toe, helaas voor hem ben ik erg consequent. Een kat is dominant en zal een hoge positie kiezen. Hoe hoger hij zit, hoe onderdaniger jij bent in zijn visie. Als het comfortabel was, ging hij nog het liefst op je hoofd zitten, maar de kat denkt wel aan zijn/haar comfort. De kater van ons ziet mij dan ook meer als baas dan mijn man en zoon. Mijn man en zoon geven hem wel eens eten, maar hij eet het pas als ik het even heb omgeroerd alsof ik het hem heb gegeven. Teken dat hij mij als dominanter ziet omdat ik altijd 'hoger' ben als hij.

Bij je nek kan ze er omheen gaan liggen waardoor ze met haar buik tegen jouw huid aan ligt. Dit geeft een warm gevoel en katten houden over het algemeen wel van warmte (tegen de buik). Ze zullen ook als het even kan in de zon liggen ipv de schaduw.

Je bedoelt zeker, dat ze zich, als een soort van kattesjaal om je nek heen liggen, met hun buik tegen je nek aan. Ik denk dat ze dat gewoon lekker warm vinden, voel je nek achter maar eens, hoe warm die is. En als je dan ook nog lang haar hebt, is het helemaal geweldig, want dan kan die daar ook nog mee spelen, en het is ook nog extra warm.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100