Weet iemand waarom paarden/pony's bokken

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan een uiting van schrik of blijdschap zijn. Net als wij onze handen in de lucht gooien oid.

Daar zijn idd verschillende redenen voor te bedenken; als je ze in de wei doet en ze gaan bokken vaak uit blijdschap gekkigheid, even lekker de benen van je af gooien. Als je met ze aan het rijden bent kan het koppigheid zijn, geen zin om aan het werk te gaan tegen de draad in; of het paard is niet goed aangesingelt heeft last van de singel, beugels of andere riemen.

omdat ponys meestal lui zijn aangelegd .en uit protest en om jouw grenzen uit te testen door middel van bokken kijken . hoe ver ze kunnen gaan bij jouw. wanneer een pony of paard bokt moet je dat meteen afstraffen . dit doe je door middel van je benen te porren in zijn zij . word het bokken erger ga je iets harder straffen door middel van een zweep zolang tik op kont totdat die opgeeft en dat kan vrij pittig zijn . ben vorige week 6x er af gegooid worden doe namelijk paarden zadel mak maken vandaar dat ik dat ook weet .en in de wintyer kan het zelfs zo zijn dat ze koude spieren hebben en zodra je ze in de bak loslaat zichzelf opwarmen door yte bokken

Daar zijn héél veel redenen voor. - Uit blijdschap. Gooi een paard los in de wei en hij strekt lekker even de spieren door een paar bokkensprongen. - Uit frustratie. Het is écht niet leuk als paard zijnde om altijd maar die in je buik schoppende en in je mond trekkende beginners op je rug te hebben en voor de 493ste keer het zelfde saaie rondje in de bak is ook erg geestdodend... - Uit koppigheid. Als het paard persé achter de andere paarden aan wil lopen, en jij wil het de andere kant op hebben, wil hij wel eens een bok geven om zijn ongenoegen te uiten. - Uit onzekerheid. Als je hele moeilijke oefeningen doet met het paard en hij snapt het niet meer, wil hij ook wel eens met een bok protesteren. Maar de belangrijkste reden waarom ze wel eens willen bokken en die je altijd moet uitsluiten is: -PIJN! Er lopen heeeeeel veeeeeeeel paarden en pony's rond in Nederland die helaas een verkeerd passend zadel hebben. Vooral op maneges, maar ook bij veel privé-eigenaren. Deze zadels drukken en knellen op de rug van het paard en paarden kunnen niet tegen pijn. Als jij er dan nog eens op gaat zitten, doet het helemaal pijn en zal het paard dus alles doen wat in zijn vermogen ligt om de pijn te verlichten: Inderdaad...Jou er af bokken. Ook andere pijnklachten, bijvoorbeeld in de nek, in de mond etc. kunnen bokken tot gevolg hebben. Meer dan de helft van de pony's die vaak bokken en als 'koppig' worden omschreven blijken bij nader onderzoek pijnklachten te hebben. Als de pijnklachten worden genezen, houdt het bokken op. Veel pijnklachten worden veroorzaakt door verkeerde spullen als hoofdstellen en zadels, pijnlijke dingen onder het sjabrak (een doorn van een takje blijft zo aan je sjabrak zitten als je het een keer op de grond hebt gelegd...Controleer ALTIJD voor je opzadelt!) of door de ruiter zelf (trekken in de mond, schoppen in de buik, scheve zit etc).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100