Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond mijn kat niet meer "stalkt"?

Ik heb een hondje van 9 maanden en 2 katten. De ene kat negeert haar en laat ze met rust. De andere kat vindt haar eng en houdt haar goed in de gaten als ze in de buurt is (en staart haar dus aan). Het is begonnen met voer. De kat is op dieet (lust meer dan ze krijgt) en heeft wel eens van de hondenbrokjes gegeten die overgebleven waren. Als de kat in de buurt van de bench komt, ook als ze er alleen maar langs wil lopen, holt de hond ernaartoe om haar weg te jagen, ook al staat er geen eten meer in. Maar het wordt de laatste tijd erger, zodra de kat in huis komt, houdt de hond haar in de gaten en probeert haar ervan te weerhouden (door haar te blokken) om op bepaalde plekken te gaan liggen of zelfs de krabplank te gebruiken. De andere kat mag dit (nog) wel. Ik weet niet zo goed hoe ik dit op moet vangen, ze staat in haar recht om haar voer te verdedigen, maar het gaat nu verder dan dat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Jij bent toch de baas in huis? Jij bepaalt dus hoe ver dat mag gaan. Zorg sowieso dat als er gegeten wordt, het eten op gaat, dan kan daar geen ruzie over ontstaan. Eten niet op? Jammer dan: weghalen tot de volgende maaltijd. Verder zijn katten heel goed in staat om zich te verdedigen, zeker tegen een pup. Niks doen zou ik denken. Regel 1 - negeren Regel 2 - afleiden Regel 3 - ingrijpen (geldt voor kinderen, maar ook voor dieren)

je moet de hond sowieso opvoeden, dus niet in eerste instantie zelf laten uitzoeken. nee: eerst opvoeden, daarna kijken of het goed gaat en corrigeren! als de ene kat wat timide is, kan je deze meer bijstaan door de hond te corrigeren/op te voeden dus(!) het is helemaal verkeerd als de hond de kat steeds in de gaten houdt (fixeren) en zelfs blokkeert. advies: kijk eens langere tijd naar "the dogwhisperer" cesar milan op national geographic, iedere avond om 19.00uur en in het weekend 's middags. als je het een tijdje volgt, kom je allerlei soorten problemen tegen die behandeld worden, zeer leerzaam en goed na te volgen. succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100