Mijn kat is nu 2 uur weg. Hij heeft dit een keer eerder gedaan, is het waarschijnlijk dat hij naar dezelfde plek loopt? Wat kan ik verder doen?

Toegevoegd na 21 minuten:
Alvast bedankt voor alle reacties. Hier nog wat aanvullende info.
Voorgaande keer is de kat 4 dagen weggeweest en is hij niet uit zichzelf teruggekomen. Daarnaast is het een pers wat maakt dat deze nogal gewillig is... De mensen die vorige keer belden, hebben ook even getwijfeld gaven ze eerlijk aan.

Weet jij het antwoord?

/2500

U dient zich absoluut niet ongerust maken. Katten zijn prachtige, maar eigenzinnige dieren. Wanneer zij het goed hebben, komen zij altijd weer terug naar huis. Aangezien het nu donker is, zorg er voor dat de kat weer naar binnen kan. Dat hij ergens bij uw woning overnachten kan. Wij hadden ooit voor een (buur)kat een kartonnen doos met een plat kussentje tegen onze pui staan. Kon hij niet bij de buurvrouw meer naar binnen, dan koos hij voor ons alternatief. En 's-ochtends kreeg de kat gewoon zijn drankje en hapje van ons.

Wij hebben een kater die ook nooit buiten kwam.. De eerste keer dat hij naar buiten ging is hij 6 dagen buiten geweest. Gemiddeld blijft onze kat 1 keer per jaar zo lang weg. Ik zou me er niet zo druk over maken. Een kat weet na 5/ 6 weken waar hij woont en vind altijd de weg terug :)

Raskatten kun je het beste houden ivm diefstal. Verder is in de avond zoeken (zijn naam roepen en rammelen met bv brokjes) het beste. Dan is het rustig op straat en komt de kat eerder. Verder zou ik flyers verspreiden in de buurt en op openbare plaatsen (supermarkt, school, bibliotheek).

ook ik denk op vrijersvoeten maar je kunt even gaan kijken waar hij de vorige keer was Tip als je kat kan ontsnappen of naar buiten kan geef hem dan een chip word hij bij iemand gehouden en deze gaat een x naar de dierenarts word deze door hen herkend als je hem als vermist hebt aangemeld hij komt dan via via weer terug

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100