hoe ver gaat een kat van huis als hij/zij naar buiten gaat?

Hoe ver gaat een binnenkat als hij per ongeluk buiten terecht komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

meestal blijft de kat wel een beetje 'in de buurt'. het ligt ook aan het onderzoeks-ontdekkingsgedrag van de kat, mijn dochter's kat is binnen 1 km 'gevonden', na verkenning op straat.

dat ligt aan veel verschillende factoren,als de kat graag naar buiten wil zal die op onderzoek uitgaan en verder weggaan,als de kat liever weer naar binen wil zal die waarschijnlijk bij de buitendeur/in de tuin blijven en het ligt ook aan voor hoever de kat de omgeving kent,hij/zij zal neit snel naar plaatsen gaan die die niet kent.

Dat is afhankelijk van diverse factoren. In het ene geval komt de kat niet buiten de eigen tuin en in het andere uiterste geval kan een kat zelfs de naburige gemeenten gaan verkennen.

dat is helaas niet te zeggen. het kan zijn dat de kat zit te huiveren onder een struik bij de buren. het kan echter ook zijn dat de kat ergens van schrikt, alles is immers vreemd voor hem. in dat geval kan hij een eind vluchten. geef je kat in ieder geval een referentiekader buiten, en strooi wat van z'n grit rond het huis. een veilige bekende geur waar hij in de buurt zal blijven, mocht hij het ruiken. ik hoop dat je de kat snel terug vindt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100