Is het waar dat russische dwerghamsters agresief zijn? Kijk naar foto

Weet jij het antwoord?

/2500

Die van mij waren dat wel. Bij de dierenwinkel hadden ze me verteld dat het leuker voor ze was om samen te leven, maar dat bleek maar zeer betrekkelijk. De eerste tijd ging het goed, maar na een poosje vochten ze elkaar dusdanig de tent uit, dat we een tweede hok moesten kopen. En ik heb ze ook wel eens in mijn vinger gehad, redelijk vasthoudend zijn ze dan.....

Mannetje en vrouwtje werkt iets beter samen. Ook vanwege paring enzo. Maar dan zit je al snel met kleine hamsters. Beter is toch als je graag meer hamsters wilt, meerdere kooien aan te schaffen of een grote kooi waarbij ze niet bij elkaar kunnen komen.

In principe niet; hamsters worden ook gekweekt om weinig agressie in de genen te hebben. Maar je hebt er uiteraard ook agressieve bijzitten. Geen hamster is gelijk aan een ander, net als bij mensen. Je kunt je hamster ook agressief maken door een verkeerde opvoeding. Wat info voor je: http://nl.wikipedia.org/wiki/Russische_dwerghamster

niet per definitie, maar er zitten exemplaren bij die zeer agressief kunnen zijn of kunnen worden. naar andere hamsters zijn ze zeker niet vriendelijk vanaf een bepaalde leeftijd omdat het solitair levende dieren zijn en geen concurrentie in hun nabijheid dulden. na de paring, of tegen en opdringerig mannetje weet een vrouwtje ook zeker duidelijk te maken dat zijn aanwezigheid geen vanzelfsprekendheid is die op prijs gesteld wordt of blijft. meer info kan je vinden in de onderstaande link. het heeft ook te maken met 'opvoeding' en de levensfase icm met inprenting van bv het oppakken. Toegevoegd na 10 minuten: bij de bron een (ander) filmpje van iemand die hier de lol van in ziet om een of andere reden. hier kunnen de dieren in ieder geval wegkomen, maar dit is het effect wat je ook in een hok krijgt als je er 2 bij elkaar zet. het gaat er zo grof aan toe dat de hamsters pas stoppen als er 1 het veld ruimt, en vaak knokken ze door tot de dood erop volgt.

Bronnen:
http://www.derussischedwerghamster.nl/gedr...
http://www.youtube.com/watch?v=q7fjHeGX4Zg...
http://www.youtube.com/watch?v=CWPw2l5OPSw...

russen zijn solitaire dieren. ze moeten apart gehouden worden. helaas zie je ze in dierenwinkels vaak met elkaar waardoor mensen een verkeerd beeld krijgen. als je je hamster goed verzorgt qua huisvesting en omgang zullen ze zelden agressief zijn.

De russische dwerghamster staat er net om bekend om minder agressief te zijn. Misschien gaat het om de iets agressievere en er sterk op gelijkende Campbelli soort? Overigens begrijp ik de bovenstaande reacties niet goed. Op een enkele uitzonder na (maar russische hamsters behoren daar zeker niet toe!) stellen bijna alle dwerghamstersoorten gezelschap van soortgenoten op prijs! Het zijn zeker geen solitaire dieren! Het klopt dat sommige hamsters niet altijd even goed met elkaar overeen zullen komen, maar net als bij mensen hebben zij ook soms verschillende karakters die niet 'matchen' en net als bij mensen wil dat niet zeggen dat het plots solitaire wezens zijn. Integendeel! Ze zijn meestal gelukkiger wanneer ze met enkele soortgenoten samen zitten. Het beste is ze van jongs af aan samen te houden. Moest het zo zijn dat er 2 of meer karakters toch niet 'matchen' dan hou je best rekening met het feit dat je een extra kooi zult moeten gaan halen en 2 groepen zult moeten samenhouden die elkaar wel verdragen. Overigens kan het niet overeenkomen van 2 hamsters ook een kwestie zijn van het herkennen van de andere hamster als een indringer in het territorium. Je doet er dan goed aan de kooi eerst eens flink uit te kuisen en alle bodembedekking en dergelijk materiaal te verversen. Zonder eigen geur kan geen enkele hamster dit als territorium claimen en kan het zijn dat alles plots wel goed gaat. Kortom: russische hamsters zijn groepsdieren en deze hamsters alleen houden is erg jammer voor het dier!

Ja, dat weet ik toevallig uit ervaring. Zowel mannetjes en vrouwtjes onderling gaan als ze ouder worden vechten met elkaar. Alleen als ze jong zijn kan je ze samen houden, maar later moet je ze echt uit mekaar halen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100